Luxusházat árulnak egy sivatag kellős közepén

yucca valley
Vágólapra másolva!
A kaliforniai Yucca-völgy sivatagi területe önmagában különleges látványt nyújt, amit csak fokoznak a sziklás és kaktuszos tájból kiemelkedő emberi építmények. Az épületek között vannak luxusingatlanok is, melyek közül egy most eladóvá vált.
Vágólapra másolva!

Elképesztő sivatagi környezetben található az a ház, amely most piacra került a kaliforniai Yucca-völgy sivatagos régiójában. A birtok egy 16 és fél hektáros sziklás területen fekszik, Pioneertown településének közelében – írja a Dirt.com.

A területet az 1940-es években még westernfilmek forgatási helyszíneként használták, és a házhoz egy három kilométeres magánúton lehet eljutni. Az utat eredetileg postakocsis jelenetek forgatására használták.

A Le Haute Desert Aerie néven ismert épületet Eric Mueller, művész és bútortervező építette, mégpedig saját kezűleg.

Az ingatlan további sajátossága, hogy az egész dizájnt Mueller utazásai ihlették. Ennek következtében a kialakítás tibeti, indonéz, indiai, valamint marokkói elemeket is tartalmaz. A főépület bejárati ajtaja például antik indiai eredetű.

A 312 négyzetméteres rezidencián belül három hálószoba és három fürdőszoba található. Az egyik fürdő különlegessége egy fülkébe épített, süllyesztett kád, amely fölött egy marokkói csillár függ.

A napenergiával működő birtokon található még egy kunyhóban kialakított művészeti stúdió, két átalakított Airstream lakókocsi, egy sziklafürdő, valamint egy sziklába épített meditációs szoba is.

A birtokot most 2,85 millió dollárért (kb. 1,1 milliárd forint) árulják.