Meghan Markle-nak jobban megéri a hercegnéi szerep, mint a színészet

Meghan Markle a Suits című sorozatban
Vágólapra másolva!
Meghan Markle élete jelentős változáson ment keresztül az elmúlt néhány évben. A Briliáns elmék című sikersorozat színésznőjéből Sussex hercegnéje lett, sőt azóta már vissza is költözött a tengerentúlra, hogy a brit trónörökössel, és két gyermekükkel Kaliforniában kezdjenek új életet.
Vágólapra másolva!

Arisztokrata élet ide vagy oda, úgy tűnik, hogy Meghan Markle-t mindig vissza-visszahúzza a szíve a kamerához. Bár ezúttal nem színésznőként, hanem Harry herceggel egy dokumentumfilm szereplőjeként került ismét a rivaldafénybe. A Harry és Meghan című mozi az előzetesek szerint bepillantást enged a pár történetébe és ellentmondásos kapcsolatába is a királyi családdal.

Herry herceg és felesége, Meghan Markle 2020. január 8-án jelentette be teljesen váratlanul, hogy visszalép a brit királyi család magas rangú tagjaként ellátott hivatalos funkcióitól, pénzügyileg függetlenné kíván válni, és a jövőben idejük egy részét Észak-Amerikában töltik, ezzel együtt továbbra is támogatják II. Erzsébet királynőt, és tiszteletben tartják kötelezettségeiket. A hír bejárta a világsajtót és a legtöbb helyen címpalra is került a Megxit híre. Forrás: AFP/Tolga Akmen

Ha a pár a film után békejobbot nem is kap a britektől, azt mindenesetre biztosították, hogy a Netflixtől jó pár évre elegendő apanázst szerezzenek.

A hírek szerint ugyanis a dokumentumfilm kapcsán 100 millió dolláros (kb. 40 milliárd forint) szerződést kötöttek a médiaszolgáltatóval.

Markle személyes vagyona sokat gyarapodott a királyi frigy óta

Mielőtt ugyanis találkozott későbbi férjével, III. Károly király második fiával, Meghan Markle, bár több színészi megbízást is teljesített Hollywoodban, fimes karrierjéből mindössze 5 millió dollárnyi (kb. 2 milliárd forint) vagyont halmozott fel. A nő emellett saját blogot is vezetett, amely, mielőtt Angliába költözött volna, évente körülbelül 80 ezer dollárt (31 millió forint) hozott neki a konyhára.

A 2018-as királyi esküvő egy pillanata Forrás: AFP/Jane Barlow

Miután Meghan és Harry 2018-ban összeházasodtak, teljes vagyonuk összesen körülbelül 30 millió dollárt (11,7 milliárd forint) tett, amely viszont akkoriban legnagyobb részben a férj oldaláról származott.

A friss hercegné az esküvő után a Disney-vel dolgozott az Elefántok című 2020-as film szinkronizálásán. Azonban azt kérte, hogy az ezért kapott gázsiját az Elefántok Határok Nélkül nevű természetvédő csoport javára fordítsák.

A hercegnének emellett 2021-ben megjelent egy gyermekkönyve, amely végül az 1. helyet érte el a The New York Times bestseller listáján. Bár az nem világos, hogy mennyit keresett az eladásokból, de a pletykák szerint csak az ehhez köthető médiaszereplésekért 700.000 dollár (274 millió forint) előleget kapott.

2021-ben Markle szerződést írt alá a Spotifyjal is, 25 millió dollár (9,7 milliárd forint) értékben. Az Archewell Audio podcastjában az egykori színésznő neves vendégeket szólaltat meg.

Meghan Markle a Briliáns elmék című sorozatban Forrás: AFP

A fentiek alapján Meghan Markle nettó vagyona jelenleg 60 millió dollár (23 milliárd forint), de ez valószínűleg még növekedni fog a Harry és Meghan dokumentumfilm premierje után.

Ugyanakkor tagadhatatlan, hogy a gyönyörű és intelligens nő a sikeres projektjeinek nagyrészét a házassága után is önmaga végezte, viszont az már kérdéses, hogy a brit rokonok nélkül is elérhető lett volna-e számára e hatalmas vagyon és a figyelmet jelentő rivaldafény.