Itt a bejelentés: máris indulnak a Budapest-Kolozsvár légijáratok

aeroexpress, repülő, repülés, utazás, aeroexpress regional, Logo, Illusztráció,
Vágólapra másolva!
Az Aeroexpress Regional a tervezett jövő márciushoz képest korábban, már december 16-tól elindítja a Budapest-Kolozsvár-Budapest járatait a nagy érdeklődésre tekintettel - közölte a légitársaság csütörtökön az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a két hónapos őszi tesztidőszak tapasztalatai azt mutatták, hogy kiemelt fontosságú a két város közötti légi kapcsolat fenntartása,

a járatok egészen február 15-ig elérhetőek lesznek.

A tájékoztatás szerint a hétfő-szerda-péntek járatnapok továbbra is megmaradnak.

A légitársaság járatait résztulajdonosa, a magyar tulajdonú és több évtizedes európai tapasztalattal rendelkező BASe Airlines üzemelteti.

A légitársaság járatait résztulajdonosa, a magyar tulajdonú és több évtizedes európai tapasztalattal rendelkező BASe Airlines üzemelteti Forrás: aeroexpress.hu

A közleményben arról is tájékoztatást adtak, hogy továbbra is

tavaszra tervezik a Kárpát-medencei és regionális járatok indítását, az elképzelések szerint folytatódnak a debreceni és marosvásárhelyi összeköttetések, valamint további célállomások bevonását is tervezik.

Tárgyalnak a nagyobb magyarországi és erdélyi repülőterek üzemeltetőivel, felmérik az utazók preferenciáit, a folyamatot a leendő utasok a társaság honlapján található kérdőív kitöltésével tudják segíteni - írja a légitársaság a közleményében.

Az Aeroexpress Regional már december 16-tól elindítja a Budapest-Kolozsvár-Budapest járatait Forrás: aeroexpress.hu

A regionális légitársaságok meghatározó szerepet játszanak Európában. A pandémia előtti években mintegy 60 ilyen vállalat üzemelt a kontinensen, 2017-ben 77 millió utast szállítottak mintegy egymillió járaton, és 2.700 útvonalon, az elmúlt évtizedben azonban Magyarországon hiányzott a kínálatból a regionális légi összeköttetés - mutattak rá a közleményben.

Az Aeroexpress Regional honlapján olvasható tájékoztatás szerint a társaság alapító résztulajdonosa a 100 százalékban magyar tulajdonú BASe Airlines Zrt., amely 31 éve van jelen a piacon és Európán belül jelentős tapasztalatokat szerzett a regionális repülés terén, emellett az alapítók között magánszemélyek vannak.