Közel mindenki meztelenre vetkőzött egy ausztrál városban, hogy egy pikáns naptárban pózolhassanak. Az akció nem öncélú volt: ezzel adományt gyűjtöttek egy helyi asszonynak, aki egyszer már felépült rákbetegségéből, ám most ismét küzd vele - írja a Daily Star. 

Az ausztráliai Crookwellben rengeteg helyi lakos fogott össze egy cél érdekében. Kitalálták, hogy életvidám meztelen fotósorozatot készíttetnek magukról, amik egy 2023-as naptárban tűnnek majd fel. A maga nemében egyedülálló naptárat árulni fogják, és az ebből befolyó összeget Ally Jaffrey-nek, a városka egyik lakójának juttatják majd el, akinél kiújult a csontvelőrák egy ritka fajtája.

A 32 éves nőnek az elmúlt években 80 vérátömlesztésen kellett átesnie a terápia részeként.

Az asszony elmondta, hogy "le volt nyűgözve", amikor felfedezte, hogy 145 szomszédja pózol egy meztelen naptárban az ő tiszteletére. "Nagyon meghatott a közösség ilyen rendkívüli és merész támogatása. Nagyszerű dolog egy olyan közösséghez tartozni, amelyik ennyire a szívén viseli a sorsom" - nyilatkozta az asszony.

A naptárat egy helyi fotós segítségével négy hét alatt készítették el, és nyomtatták ki.

Az egyik felvételen 21 kereskedő látható egy épület előtt, akik így még csupaszabbak, mint maga a helyszín és a ház.

Újságárusok, élelmiszerboltosok, gazdák, focisták és személyi edzők is bevállalták, hogy részt vegyenek ebben a különleges kalandban.

IllusztrációForrás: Shutterstock

A naptár megvalósítása a 29 éves Ayeisha Jones-nak és a 30 éves Scott Butz-nak köszönhető, akiket nagyon lesújtott szomszédjuk szenvedése. Mindenképpen szerettek volna valahogy segíteni neki, majd egyik barátjuk azt javasolta, hogy készítsenek egy aktnaptárt. 

"48 órán belül 56 helyi vállalkozás csatlakozott hozzánk, és körülbelül 145 ember jelentkezett önkéntesként, hogy levetkőzzön e nagyszerű ügy érdekében." - mesélte Jones.