Eladóvá vált London legkisebb lakása, ami valójában egy csatornán úszó acéldoboz. Az egészen különleges ingatlan mindössze 6500 fontba (kb. 3,1 millió forint) kerül, mégpedig egy olyan környéken, ahol az 1 hálószobás lakásokért nagyjából 1 millió fontot kérnek.

Igen sajátos élményben lehet része annak, aki beköltözik London legkisebb ingatlanába. A 3,6-szer 1,8 méter méretű lakás ugyanis egy úgynevezett „butty", vagyis egy vontatott csónak. Lényegében egy csatornán úszó acéldoboz – írja a The Sun.

A „lakás" fel van szerelve mindennel, amely a hétköznapokban szükséges. Van benne egy egyszemélyes ágy, könyvespolc, tároló hely, zuhany és fürdőkád is. Főzni egy kétgyűrűs főzőlapon lehet. A fatüzelés lehetősége mellett napenergia is segíti az ingatlan energiaellátását.

A csónakszerű lakás fenntartási költsége is alacsony, és a sajátossága, hogy a nyugat-londoni Paddingtonban van kikötve, ahol az egy hálószobás lakásokat nagyjából 1 millió fontért kínálják.

A jelenlegi tulajdonos, Chris Hewish vendégszobaként használta, és most azért árulja, mert elmondása szerint nincs elég hely a kikötőben, ahová költözött.

Cikkünk kiemelt képén a Regent's,Canal, a londoni "kis Velence."