Kísérteties: nyoma veszett egy egész falu lakosságának Dubaj mellett

szellemfalu, Dubai
A Dubai melletti szellemfalu
Vágólapra másolva!
Dubaj számtalan egekbe szökő, egymást túlszárnyaló magasságú felhőkarcolóinak és modernitásának ismeretében nehéz elhinni, hogy a várostól nem túl messze, mindössze 70 kilométernyire van egy titokzatos szellemfalu, amelyet fokozatosan felemészt a sivatag.
Vágólapra másolva!

A sivatag közepén található város egy ismeretlen múlt maradványa. Az Al Madam Sharjah közelében található falu története meglehetősen rejtélyes és elgondolkodtató. Ugyanis semmilyen információ nincs arról, hogy miért néptelenedett el teljesen az időközben szellemfaluként elhíresült lakóövezet.

A kivándorlás mellett úgy tűnik, hogy a történetét sem ismeri senki,

csak annyi tudható, hogy az Al Madam falu, amelyet "Eltemetett falunak" is neveznek, valamikor 1970 körül épülhetett, és a Kutbii törzs lakta. A sokféle elmélet egyike szerint az infrastruktúra és a villamosenergia hiánya miatt élhetetlennek találták a falut lakói, ezért kerestek új helyszínt, ahol letelepedhetnek.

A Dubaj melletti szellemfalu Forrás: Wikipedia

Továbbá széles körben elterjedt hiedelem az is, hogy

természetfeletti lények, konkrétan a "dzsinnek" hírhedt csoportja kísért itt.

A közelben élők is úgy vélik, hogy valami hátborzongató "lény" bújhat meg a homokban, ami életre kelhetett, betörve a házak ablakain, és ezzel arra késztette a helyieket, hogy elmeneküljenek a faluból.

Mivel elhagyatott, és senkinek nincs konkrét információja arról, hogy mi és hogyan történt, az Al Madam falu népszerű turisztikai attrakció és célpont azok számára, akik imádják a kísértethistóriákat.

Mivel a sivatagban nincs tömegközlekedés, az Atlas Obscura szerint az utazók mintegy 80 dollár fejében taxival eljutnak oda. A falu két sor fehérre meszelt házból és egy mecsetből áll, amelyeket lassan teljesen elfed a sivatagi homok.

A falu annak idején a Sha'bi lakhatási program részeként épülhetett, amely a kormány modernizációs törekvése volt, hogy a nomád beduin lakosságot letelepedésre bírja.

Az elhagyatott falu az Al Madam terület közelében található, a Dubai-Hatta úton (E44). A falu körülbelül 70 kilométerre, mintegy 1 órás autóútra fekszik Dubajtól és Sharjahtól is.

Forrás: Promotions és Insider