Eladó egy mesebeli kunyhó Kaliforniában

silverlake losangeles california landmark OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vágólapra másolva!
Eladó egy mesebeli kaliforniai kunyhó, amely nem véletlenül hasonlít a klasszikus Disney-mesékben látható házikókra. Az ingatlant ugyanis egy olyan építész tervezte, aki a 20. század első felében Walt Disneynek is dolgozott.
Vágólapra másolva!

Az angliai születésű Frank Scott Crowhurst 1913-ban, 20 évesen vándorolt ki az Egyesült Államokba. Végül 1920-ban jutott el Los Angelesbe, ahol akkoriban épp hatalmas építési láz volt tapasztalható.

Az építészt maga Walt Disney fedezte fel, és számos projektben alkalmazta. Crowhurst részt vett egyebek mellett Disney Los Felizben található családi rezidenciájának, illetve a vállalat Burbankben található második animációs stúdiójának megtervezésében is - írja a Dirt.com.

Az nem világos, hogy Disney miként ismerkedett meg az angol építésszel, de nem kizárt, hogy lenyűgözte őt az a bájos házikó, melyet Crowhurst a saját családja számára épített a kaliforniai Silver Lake-ben, nem messze a Disney eredeti stúdiójától. Az 1924-ben épült ingatlan kísértetiesen hasonlít a klasszikus Disney-mesék házaira, vagyis akár inspirációként is szolgálhatott.

A házhoz egy kis angol stílusú kert is tartozik, és a telek mérete 601 négyzetméter. Az ingatlan maga 150 négyzetméter lakóterületű, és 3 hálószoba, illetve 2 fürdőszoba található benne.

A kunyhószerű ház most három évtized után először került a piacra, és 1,69 millió dollárért (kb. 676 millió forint) árulják.