Tudunk jobbat a palackos víznél - Így spórolhatsz a vízszűrő kancsókkal!

Vágólapra másolva!
Ha valamiről nem lehet eleget beszélni, az a vízivás fontossága, ugyanis statisztikailag még mindig kevés folyadékot fogyasztunk, pedig a vízivás testünk működésének, az életfunkciók normál működésének az egyik alapja. Ráadásul az sem mindegy, milyen vizet iszunk, ugyanis azok minőségében hatalmas különbségek lehetnek és az sem mindegy, mekkora ökológiai lábnyomot hagyunk magunk után. Az egészség- és környezettudatos emberek ma már a szűrt víz mellett teszik le a voksukat, cikkünkből az is kiderül, hogy miért. A LAICA vízszűrő kancsókkal otthon tisztíthatjuk meg a csapvizet egyszerűen és gyorsan.
Vágólapra másolva!

Ezerszer hallottad már, hogy napi 2-3 liter vizet kellene meginnod ahhoz, hogy hidratáld a testedet, és a bőröd is szép legyen? Mégis, sokszor a nap végén azon kapod magad, hogy alig ittál meg fél liter folyadékot? Kiszárad a bőröd, székrekedés gyötör? Enervált vagy? Nos, ez baj és a problémával nem vagy egyedül. Sokan még mindig nem is gondolják, hogy mennyire fontos a vízivás, pedig ha erre jobban odafigyelnénk, akkor sokkal egészségesebb és kiegyensúlyozottabb életet élhetnénk. Egy kutatás szerint a lakosság több mint fele nem is tudja, hogy mennyi vizet iszik, nem követi azt, holott kiváló applikációk is a rendelkezésünkre állnak már. Vannak, amelyekkel nem csak rögzíthetjük hogy mennyit iszunk, hanem figyelmeztetnek is, hogy itt az ideje egy pohár víznek. Ennek ellenére, a lakosság közel hat százaléka saját bevallása szerint nem is iszik vizet, helyett a cukros vagy cukormentes üdítőket preferálja, ami rengeteg problémát vet fel. Nos, ezen az egészségünk érdekében mindenképpen változtatni kell, de nem mindegy, hogyan.

Vízszűrő kancsó Forrás: Shutterstock

Köztudott, hogy a csapvizet nagyon sokan nem szeretik: vagy az ízét érzik kellemetlennek, vagy attól félnek, hogy sok szennyeződés kerül bele. Bár hazánkban nem súlyosan szennyezett a csapvíz, lehetnek benne olyan anyagok, növényvédőszerek, gyógyszermaradványok, hormonok stb., amelyek nem tesznek jót az egészségünknek. Így a legtöbben palackos ásványvízzel oltják a szomjukat, ami szintén sok problémát felvet. Vannak, amelyeket ásványi anyag tartalmukból kifolyólag nem érdemes napi szinten fogyasztani, ráadásul sokba is kerülnek, plusz haza is kell cipelni azokat. Külön gond a palackok eltüntetése, egy háztartás hatalmas mennyiségű műanyagszemetet halmoz fel akár csak egy hónap alatt. Az is problémát okoz, és visszavetheti a vízfogyasztásunkat, ha elfogy az ásványvizünk, ám aznap már lusták vagyunk leugrani a boltba.

Víztisztító kancsó Forrás: Shutterstock

Lehet, hogy eddig nem gondoltál rá, de van jobb megoldás a palackok gyűjtögetésénél, a vízcipelésnél és leginkább a szomjazásnál. Ez pedig nem más, mint a szűrtvíz-fogyasztás.

Ezek azonban mind elkerülhetőek, ha LAICA vízszűrő kancsókat használunk otthon. Ez környezet-és pénztárcakímélőbb megoldás a csapvíz „problémáinak” a kiküszöbölésére, ugyanis az sem elhanyagolható, mennyi pénzt költünk évente palackozott vízre. A kancsó cserélendő bi-flux szűrőbetétjét 1800-2000 forintért is beszerezhetjük, ezzel pedig 150 liter tisztább vizet állíthatunk elő. Ha körülbelül 90 forintot számolunk a palackos víz literéért, az azt jelenti, hogy 13500 forintba kerülne ugyanennyi víz vásárlása. Egy évben ez körülbelül 162 ezer forintos költség, szemben a szűrőbetéttel, ami egy évben 21000-24000 forint.

Összesen tehát 138 ezer forintot is megspórolhatunk azzal, ha búcsút intünk a palackozott víznek.

A Laica vízszűrő kancsók egészséges és környezettudatos megoldást kínálnak és egészen biztosan meghozzák a kedvedet ahhoz, hogy odafigyelj a tudatos vízfogyasztásra. A Laica 5 lépcsős szűrőbetétjei kiszűrik a csapvízből a káros anyagokat, a hasznos ásványi anyagokat azonban benne hagyják. Első látásra nagy beruházásnak tűnhet a vízszűrő kancsó, de ha utánaszámolsz, nagyon gyorsan megtérül az ára. Nem beszélve arról, hogy innentől kezdve mindig lesz kéznél prémium minőségű ivóvized, és a műanyagpalack-cipelést és -felhalmozást is örökre magad mögött hagyod.

Dekoratív vízszűrő kancsók és betétek kaphatók Bioboltokban

Online megrendelhető Laica vízszűrők akár személyes átvétellel

Laica az egyik legnagyobb vízszűrő kancsó forgalmazó Forrás: Bio Egészség Kft.