Szilveszteri partik kedvelt itala a gin, de némelyiknek elképesztő ára van

gin,market,budapest
Vágólapra másolva!
A középkori Hollandiából származó gin a whiskyvel és a borral ellentétben - amelyek érlelése hosszú időbe telik - gyorsan előállítható. Ennek köszönhetően általában a ginek elérhetőbbek és megfizethetőbbek a fogyasztók számára a drágább boroknál. Egyes ginek megkóstolásához ugyanakkor komolyan spórolni kell. Sőt: a világ legdrágább ginének palackjáért közel 2 millió forintot kell fizetni. Összeállításunkban bemutatjuk a legdrágább ginféléket!
Vágólapra másolva!

5. Spring Gin Gentleman's Cut – körülbelül 50 ezer forint

Ez a 48,8 százalékos alkoholtartalommal rendelkező belga gin tökéletes különböző koktélokhoz. Ízvilágát olyan alkotóelemek dominálják, mint a fenyő, a citrusfélék, a boróka és a bors. A Bellevue Hill Bottle Shop szerint egyetlen 500 milliliteres üveg 50 ezer forintba (130 dollárba) kerül, ami elég borsos ár egy palack ginhez képest.

A gyártó vállalat szóvivői szerint:

Ez a szeszes ital nem a gyengéknek való.

4. Monkey 47 Distiller's Cut – 176 ezer forint

A német Monkey 47 száraz gin az egyik legjobb, ami manapság kapható, különösen, ha valaki szereti a gyümölcsös ízpalettát – írja a Money inc. Az alkoholos ital sikerének köszönhetően a gyártó minden évben készít egy különleges kollekciót, a Distiller's Cutot, amely váratlan ízvilággal lepi meg a fogyasztókat.

A 2020-as kiadás kókuszt és szantálfát tartalmazott, továbbá japán Mizunara hordókban érlelték.

A Monkey 47 Distiller's Cut eleganciája abban rejlik, hogy minden évben egy új és izgalmas ízprofilra számíthat a vásároló. Egyetlen üveg ebből az exkluzív kollekcióból 176 ezer forintba (460 dollárba) kerül.

3. Nolet Reserve Dry Gin – 268 ezer forint

A Nolet Distillery egy 10 generáción átívelő családi vállalkozás, amelynek a száraz ginje számos díjat is elnyert az évek során. A szeszes ital egyedi ízvilágát a boróka, a sáfrány, valamint a verbéna határozza meg. A Nolet Reserve Gin Dry 268 ezer forintos (700 dolláros) árával az egyik legdrágább gin, amelyet csak korlátozott mennyiségben lehet vásárolni.

Lapozzon a következő oldalra, hogy megtudja, melyek a legdrágább ginek a világon!