Mutatjuk az új brit bankjegyeket III. Károly arcképével

III. Károly brit király, az Egyesült Királyság királya, bankjegy, pénz, készpénz
A handout photograph released by the Bank of England in London on December 19, 2022 shows the design of the new five, ten, twenty and fifty pound polymer banknotes featuring a portrait of Britain's King Charles III, that are expected to enter circulation by mid-2024. (Photo by Bank of England / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, ADVERTISING PURPOSES - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / Bank of England"
Vágólapra másolva!
Bermutatták a brit font új bankjegyeit III. Károly király arcképével. Az új bankjegyek 2024 közepén kerülnek be a készpénzforgalomba, de ezt követően egy ideig még a jelenlegi, II. Erzsébet királynő arcmását viselő bankjegyek is használatban maradnak.
Vágólapra másolva!

A brit központi bank - a Bank of England - bemutatta az új 5, 10, 20 és 50 fontos, polimer alapú bankjegyeket, melyek előlapján III. Károly király portréja látható. Ezek a bankjegyek fokozatosan váltják le a most forgalomban lévő, a nemrégi meghalt II. Erzsébet királnyő arcmását viselő bankókat. Az uralkodói arcképcserétől eltekintve, az új brit bankjegyek megegyeznek a mostani változatokkal - írja a Sky News.

A Bank of England közzétette felvételen az új uralkodó III. Károly arcképét viselő font bankjegyek, melyekkel majd 2024 nyarától lehet fizetni Forrás: AFP/Bank of England

A Bank of England kormányzójának közlése szerint az új bankjegyek 2024 közepén jelennek majd meg a készpénzforgalomban. A II. Erzsébet királynőt ábrázoló mostani változatok az új bankjegyek bevezetése mellett is használatban maradnak, várhatóan még évekeig lehet majd azokkal fizetni. Kivonásukra fokozatosan kerül sor, csak akkor vezetik ki őket, amikor elhasználódnak.

A III. Károly uralkodót ábrázoló érmék a bankjegyeknél korábban kerülnek be a brit gazdaságba. Ahogy az Origo megírta, az új brit királyt ábrázoló 50 pennys érmével már december első napjaiban lehetett találkozni Angliában.