Most bárki beköltözhet egy mesebeli kastélyba a skót vidéken

leisure communities Horizontal
Inverie on the Knoydart peninsular, home to the The Old Forge pub ownded by Jean-Pierre Robinet, is pictured across Loch Nevis in the Scottish Highlands on May 21, 2021. - The Old Forge pub in Inverie, western Scotland, is Britain's most remote watering hole, situated in what has been described as the country's "last true wilderness". Just getting there requires a 30-minute boat trip or, for the more adventurous, an 18-mile (28-kilometre), two-day hike over some of the Scottish Highlands' most rugged landscape. (Photo by ANDY BUCHANAN / AFP) / TO GO WITH AFP STORY BY Stuart GRAHAM
Vágólapra másolva!
Eladó egy klasszikus, mesébe illő kastély a skóciai vidéken. A látványos birtokhoz még saját tó is tarozik, megkoronázva a hangulatot.
Vágólapra másolva!

Egy lenyűgöző kastély került piacra a skóciai Blairgowrie-ben. A Druidsmere House néven ismert ingatlan egy 12 és fél hektáros telken fekszik, és összesen 11 hálószobával és kilenc fürdőszobával rendelkezik – írja a The Sun.

A kastélyt 1885-ben építették, és a birtokhoz saját tó is tartozik. A csodás birtokot most 1,5 millió fontért (kb. 684 millió forint) árulják.

A vörös homokból épült ingatlant egy golfrajongó tervezte, akinek a tiszteletére róla neveztek el egy lyukat a szomszédos Blairgowerie golfpályán.

A birtok koronaékszere azonban nem is a kastély, hanem a White Loch nevű tó, melyet jelenleg a helyi horgászegyesület bérel.

Ha valaki belép a kastélyba a külvilágtól gondosan elrejtett bejáraton, akkor a hatalmas tölgyfa ajtó mögött egy faragott fából készült hármas boltívvel ellátott fogadócsarnokban találja magát.

A ház különlegességei közé tartozik a csiszolt rézzel, kézzel berakott nyitott kandalló, valamint egy kör alakú toronyszoba is. A földszinten egyebek mellett egy borospince is található.

A birtokon a kastély mellett négy további kunyhószerű házikót építettek, melyek közül három jelenleg bérbe van adva.

Címlapi képünk illusztráció.