Ebbe a házba költözzön, ha minden korábbinál pazarabb New York-i panorámát szeretne lakásához

Lenyűgöző látnivalók az álmok városából, New Yorkból
New York
Statue of Liberty 
Szabadság-szobor
Vágólapra másolva!
New York Tribeca negyede a szupersztárok egyik kedvenc városrésze. Most pedig átadtak egy teljesen felújított régi bérházat, amely számos luxusszolgáltatás mellett káprázatos kilátást kínál.
Vágólapra másolva!

Manhattan egyik különleges térsége Tribeca, amely a város legjobb éttermeit és kiemelt kulturális intézményeit tömöríti. Nem mellékesen pedig New York egyik legdrágább és legkeresettebb területe. Tribecában olyan sztároknak van lakása, mint Harry Styles, Blake Lively, Ryan Raynolds, Jennifer Lawrence, Meg Ryan vagy Jake Gyllenhall.

Most a negyedben egy különleges ingatlanfejlesztés eredményeként teljesen felújítottak egy korábbi bérházat a Washington Street 450. cím alatt. A Roger Ferris + Partners nevű híres építésziroda dolgozott a felújításon, és 176 lakást hoztak létre a Hudson folyó közvetlen közelében. A lakások ára 1 és 10 millió dollár között mozog – írja a Dirt.com.

Az építészek teljesen letisztították a korábbi bérház padlólemezeit, és így egy modern épületet hoztak létre. Emellett átalakították a korábbi lakáselrendezést is, továbbá kialakítottak egy lenyűgöző előcsarnokot, valamint különböző kényelmi szolgáltatásoknak is helyet biztosítottak az épületben.

Végül a vadonatúj homlokzat mellett hatalmas, bronzszegélyű ablakokat alakítottak ki, hogy a legtöbbet hozzák ki a folyóra nyíló kilátásból.

Az ingatlan különlegessége, hogy egy olyan tulajdonrendszerben működik, amelyet még az 1980-as években hoztak létre a városban, hogy kihasználjanak egy kedvező adójogszabályt. Ma már ez szinte alig létezik, ám néhány épület továbbra is így szerveződik. Ennek lényege, hogy minden egyes társasházi lakos részvényeket birtokol egy speciális vállalatban, amely maga egyetlen lakóingatlanként tulajdonolja a teljes társasházat.

A képeken látható modellingatlant közel 6,1 millió dollárért (kb. 2,3 milliárd forint) kínálják. A 193 négyzetméter lakóterületű lakás káprázatos kilátással rendelkezik a Hudson folyóra, valamint Szabadság-szoborra.

Bár a lakás vételára igen magas, az egyéb kényelmi szolgáltatásokért is sokat kell fizetni. A karbantartási díj és a közös költség havonta 7000 dollár (kb. 2,6 millió forint). Ezért kialakításra került például egy parkosított tetőterasz a 12. emeleten, természetesen panorámás kilátással a folyóra. A napozóterasz és a társalgóhelyek mellett itt egy grillező részt is létrehoztak.

A belső térben található még egy 14 férőhelyes privát étkezőrész, de több egészségügyi és wellness-szolgáltatás is helyet kapott az épületben – például edzőterem vagy golfszimulátor-szoba. A ház üzleti központjában két tárgyalótermet alakítottak ki. A lakásokhoz saját parkolók és tárolók is tartoznak az épületben.