Eladó egy ház, amelyet a 20. század egyik leghíresebb építésze tervezett

Frank Lloyd Wright
Vágólapra másolva!
Frank Lloyd Wright a 20. század első felének egyik legjelentősebb építésze volt, aki a hosszú karrierje során számos épületet tervezett. Ezek között azonban csak egyetlen olyan volt, amit mezőgazdasági termelőnek épített. Ezt a házat most bárki megvásárolhatja.
Vágólapra másolva!

Igen különleges parasztház került piacra a kaliforniai Los Banosban. A Fawcett Residence nevű ingatlan ugyanis az egyetlen farmerház, amelyet Frank Lloyd Wright tervezett – írja a Dirt.com.

A közel 31 hektáros telken található ház a híres építész utolsó három projektjének egyike volt, és 1961-ben készült el, két évvel Wright halála előtt.

A házat Randall „Buck" Fawcett, egy tejtermelő farmer rendelte meg, aki egy egyetemi építészeti kurzuson találkozott Wrighttal. A 375 négyzetméter lakóterületű otthon építkezései két évig tartottak.

A ház hét hálószobát és hat fürdőszobát foglal magában, az alaprajza pedig egyenlő oldalú háromszög alakú. Az épület különlegessége, hogy Wright maga tervezte bele a beépített bútorokat is.

A birtokon található egy nagy, különálló műhely, egy úszómedence, valamint egy japánkert is.

A különleges ház több mint fél évszázadon át a Fawcett család tulajdonában volt. Végül 2012-ben cserélt gazdát, és az új tulajdonos felújította az ingatlant, Frank Lloyd Wright unokájának közreműködésével. A birtokot most 4,25 millió dollárért (kb. 1,6 milliárd forint) árulják.