Királyi összeget kérnek egy amerikai kastélyért Woodstockban

Woodstock
Vágólapra másolva!
Egy hatalmas és látványos, gótikus stílusú kastély került a piacra az amerikai Woodstockban. Az épületben 12 kandalló van, és az ára is királyi. Az ingatlant tavaly 60 millió dollárért hirdették meg.
Vágólapra másolva!

A Connecticut állambeli Woodstockban található az a híres ingatlan, amely „Woodstock kastély" vagy „Chris Mark kastély" néven ismert, és amely tavaly piacra is került, mégpedig királyi összegért. Az elképesztő házért és a hozzá tartozó birtokért ugyanis a hirdetések szerint 60 millió dollárt (kb. 22,8 milliárd forint) kértek.

A saját tóval is rendelkező birtok alapterülete több mint 30 hektár, a rajta fekvő kastély pedig hasonlóan lenyűgöző, 1774 négyzetméter lakóterülettel rendelkezik. A kastélyban kilenc hálószoba és hét teljes fürdőszoba van. Emellett elhelyeztek benne 12 kandallót, illetve előcsarnokot és különböző közösségi tereket hoztak létre.

A ház egésze összesen 20 szobát foglal magában, a kialakításhoz pedig több mint 25 különböző keményfafajtát használtak fel – az ajtóktól a padlózatig.

A Brickyard Road-i ingatlan azért kapta a „Chris Mark kastély" nevet, mert az építtetője Christopher Mark filantróp volt (egy acélmágnás, Clayton Mark leszármazottja). Mark 2003-ban kezdte építeni a kastélyt, és a 2010-es befejezésig személyesen felügyelte a munkálatokat.

A kastély egyik különlegessége, hogy a díszes, kazettás kialakítású mennyezetek között vannak olyanok, melyeket úgy festettek le, mintha az égboltot látnánk a nappal és az éjszaka különböző időszakaiban.

Végül az épületben kialakítottak egy többszintes, üvegből készült kilátót is, amely a tóra és a hatalmas birtokra néz.