Eladó egy történelmi olaszországi kastély, nem is túl drágán

Ragusa
Vágólapra másolva!
Eladóvá vált egy történelmi kastély az olaszországi Ragusában. A birtok hatalmas és számos különböző ingatlan található rajta. Ráadásul egy saját templommal is rendelkezik.
Vágólapra másolva!

Eladó egy kastély az olaszországi Ragusában, az Iblai-hegység egyik dombján. A birtok hatalmas, számos különböző épülettel rendelkezik, a dombról pedig csodás kilátás és hangulatos panoráma nyílik a környékre – írja a Castleist.

A birtok egyik különlegessége, hogy saját templom is található rajta. Emellett egy ugyancsak kiváló állapotban lévő, úgynevezett Masseria tartozik hozzá. Ez lényegében egy megerősített parasztház, amely Puglia régiójának egyik hagyományos épülettípusa.

A kastélyépülethez több mint 15 ezer négyzetméternyi tömbházlakás tartozik, emellett a birtokon további 500 négyzetméternyi farm és egyéb tömbházlakás található elszórtan.

A kastély és a birtok alkalmas lehet pihenőhelynek, meditációs központnak, szállodának, turistafalunak, kolostornak vagy értékes magáningatlannak is.

A birtok teljes területe 65 hektár, melyen 800 szentjánoskenyérfa is található. Noha a fentiekért a 1,5 millió eurós (kb. 592 millió forint) meghirdetett ár nem tűnik magasnak, a képek alapján látszik, hogy az 1824-ben épült kastély következő tulajdonosának jelentős összegeket kell majd fordítania a korszerűsítésre.