Rejtélyes helyek a világon, ahol hátborzongató dolgok történnek - fotók, videók

Gravitáció, Devils Tower  Wyoming  US,
A view of Devils Tower National Monument in Wyoming on May 15, 2016. - Devils Tower is a flat-topped volcanic formation which looms 386 m. (1267 feet) above the Belle Fourche river in Eastern Wyoming. (Photo by MLADEN ANTONOV / AFP)
Vágólapra másolva!
Bolygónkon a gravitáció Isaac Newton által felfedezett törvényei érvényesülnek. De vannak olyan rejtélyes helyek a világon, ahol a gravitáció valamiért mégsem működik: egy autó leállított motorral is képes felfelé haladni, egy vízesés nem lefelé esik, hanem felfelé haladnak a vízsugarak, egy rendkívüli súlyú kőtömb pedig elképzelhetetlenül furcsa szögben csücsül egy szikla tetején, mégsem zuhan le onnan. A Bright Side segítségével nyolc olyan misztikus helyet mutatunk be, amelyek nem is létezhetnének, legalábbis annyiban semmiképpen sem, hogy fittyet hánynak a tömegvonzás minden szabályára. 
Vágólapra másolva!

1. A fordított vízesés Angliában

Ez a különös vízesés nem messze Hayfieldtől található: itt a víz nem lefelé, hanem felfelé folyik, olyan az egész, mintha egy szökőkút lenne.

A fordított vízesés titka a szélben rejlik: olyan erős ezen a helyen, hogy a lezuhanó vizet megfogja, és visszalöki. A vízesés magassága általában megközelíti a 24 métert.

2. A rejtélyek háza Oregonban (USA)

Az Oregon Vortex házikó az USA első számú látványosságai közé tartozik, és 1930 óta nyitva áll a nagyközönség előtt. Lényegében egy gömb formájú gravitációs erőtér, félig a talajszint alatt és félig felette. A „vortex" szó egyfajta örvényt jelent, és szabad szemmel is érzékelhető spirálformában jelenik meg a levegőben.

Az emberek ezen a titokzatos helyen másképp érzékelik a valóságot. Csak a falakba kapaszkodva lehet például lépegetni, máskülönben lezuhan az ember. Van ott egy seprű is, amely ugyan nincs kitámasztva, mégsem dől el a levegőben. Bárhová is helyezik a házikóban, továbbra is egyenesen áll. További rejtélyes jelenség, hogy ezen a titokzatos helyen golyók gördülnek felfelé egy teljesen sík, ferde szögben álló felületen.

Az amerikai őslakos indiánok a területet „Tiltott földnek" nevezik, olyan helynek, amelyet kerülni kell.

Lapozzon, a következő oldalon újabb rejtélyes helyeket mutatunk be.