Guinness rekord lett abból, amekkora vagyont Elon Musk veszített

Tesla, logó, autó, Elon Musk
(FILES) In this file photo Elon Musk, founder of SpaceX, speaks during the Satellite 2020 at the Washington Convention Center on March 9, 2020, in Washington, DC. - President Donald Trump sided with Tesla on May 12, 2020, calling for California authorities to allow the reopening of the electric carmaker's assembly plant after company chief Elon Musk said he was defying local authorities. Trump's comments came a day after Musk said he was restarting production at the plant in Fremont, California and after a series of angry tirades against the state's lockdown policies to contain the coronavirus pandemic. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
A Guinness World Records oldalán közzétettek szerint Elon Musk hivatalosan is világrekorder lett a valaha volt legnagyobb vagyonvesztést elszenvedők között. 
Vágólapra másolva!

A bejegyzés szerint ez a sajátos eredmény most már hivatalos: soha senki annyit nem veszített még el személyes vagyonából a történelemben, mint Musk.

A becslések szerint a dúsgazdag vállalkozó, tavaly még a világ leggazdagabb embere, 2021 november óta 182 milliárd dollárnak inthetett búcsút.

Soha nem veszített még akkora vagyont a történelemben, mint Elon Musk Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Bár könnyen lehet, hogy ennél is nagyobb összegről van szó, noha a pontos számot nehéz becsülni, hiszen a vagyonvesztés jó része részvényárfolyamok, értékpapírok stb. értékcsökkenéséből ered. Mindenesetre egyes számítások szerint Musk vesztesége már 200 milliárd dollárnál jár. Erről részletesen ebben a cikkében írt az Origo. (A Forbes számításai szerint egyébként Musk-nak 2021-ben 320 milliárdos vagyona volt, ez az összeg a csúcs amit elért, és ez 2023 januárjára 138 milliárd dollárra zuhant, így jön ki a 182 milliárd dollár.)

Ezzel a furcsa történelmi teljesítménnyel Elon Musk lényegében KO-val ütötte ki a korábbi "csúcstartót", Masajoshi Son-t a legnagyobb vagyont veszítők listájának éléről.

A japán technológiai befektető 2000-ben veszített 58,6 milliárd dollárt.