Meglepő ötlet vetődött fel a briteknél a kihasználatlan óceánjárók hasznosítására

A Silver Spirit óceánjáró félbevágása és megtoldása cruiser
Vágólapra másolva!
Az Ukrajnából és máshonnan érkező menedékkeresők, valamint a nagy számú fedél nélkül élő lakosság miatt napjainkban radikálisan megnőtt az állami lakások iránti kereslet Nagy Britanniában. A  mielőbbi megoldás érdekében egyes brit politikusok különös megoldást vetettek fel.
Vágólapra másolva!

A devoni Torridge Kerületi Tanács tagjai túlnyomó többséggel már meg is szavazták azt az indítványt, miszerint a lakhatási válság megoldásaként a menekülteket és a hajléktalanokat nem használt tengerjáró hajókra költöztetnék.

A fenti felvetést támogató tanácsosok azzal érvelnek, hogy

a világjárvány jelentősen visszavetette a tengeri körutazások iránti keresletet, így a közelmúltban sok olyan hajót selejteztek le, és állnak azok kihasználatlanul, amelyek egyébként kifogástalan állapotban vannak.

Illusztráció Forrás: Elena Simonazzi (SS Global Mkt Team)

Az ötletadó David Brenton szerint:

- magyarázta.

Bár a tanács egyes tagjai szerint az elképzelésnek van némi buktatója; egyrészt, amennyiben több száz embert ilyen szűk szállásra helyeznek, akkor jóval nagyobb a betegségek terjedésének valószínűsége, másrészt az óriási hajók karbantartása hatalmas összegeket emészthet fel.

Mindenesetre a szavazáson eldőlt, hogy amennyiben alaposan megvizsgálják a lehetőséget, és az ötlet gazdasági és egészségügyi szempontból is megvalósíthatónak bizonyul, úgy a nyugdíjazott óceánjárók akár már a közeljövőben újra munkába állhatnak, új feladatkörükben.