Húszezer forintnyi összeget számolt volna fel egy hotel a minibár kinyitásáért

minibár minibar
Vágólapra másolva!
Egy amerikai hotel vendégét sokkolta és megijesztette, amikor észrevette, hogy 50 dollárt (kb. 18.500 forintot) számoltak volna fel neki a szobájában található minibár ajtajának kinyitásáért - írja a Daily Star.
Vágólapra másolva!

Azok, akik kivesznek egy hotelszobát, általában tudják, hogy borsos ára lehet annak, ha fogyasztanak a minibár készletéből. Egy turista az egyik közösségi oldalon osztott meg egy fotót a témában, ami sokakat feldühített. Az illetőnek ugyanis

50 dollárt akartak felszámolni csak azért, hogy megnézhesse, mit tartalmaz a minibárja

A szálláshely ezt annak ellenére megtette volna, hogy a vendég nem evett és nem ivott a minibár készletéből.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/ John And Penny

Mi lehet ennek hátterében? Sok utazó úgy okoskodik, hogy a minibárból fogyasztani drágább, ezért a hűtőbe inkább a boltban vásárolt, olcsóbb élelmiszeket és italokat pakolja be. Úgy látszik, ennek a gyakorlatnak egyes hotelekben inkább elébe mennek. Ahogy azt az említett turista a Reddit felületén megosztotta, a minibár ajtaján az alábbi tájékoztató olvasható:

Ahhoz pedig, hogy a hűtőszekrényt használni lehessen, előtte egy külön telefonszámon kellett volna bejelenteni az igényt.

A posztolt kép mellett ez a megjegyzés látható: "Őszintén szólva túlságosan félek még a hűtőszekrényt is kinyitni".

Néhány hozzászóló viszont ennek ellenkezőjét véli a telefonszám mögött: egyeseik szerint pont azért szerepel ott egy telefonszám, mert a minibár helyett máshol ingyen tárolhatók a kintről hozott, hűtést igénylő enni-és innivalók.

Sokan azonban méltatlankodtak az intézkedés kapcsán. Valaki például ezt írta a poszt alá: "Körülbelül egy évtizeden át éltem szállodákban a munkám miatt. Ezen idő alatt rájöttem, hogy minél drágább a szálloda, annál kevesebb szolgáltatás kapható ingyen". Egy másik hozzászóló még nyersebben fogalmazott: "Ez az, ami felbosszant a kapitalizmusban. Ha tehetnék, már a járásért és a lélegzetvételért is pénzt kérnének tőlünk."