Szijjártó Péter: Már most biztosra vehető, hogy idén is megdől a beruházási rekord Magyarországon

SZIJJÁRTÓ Péter
Davos, 2023. január 17. A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közzétett képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél a davosi Világgazdasági Fórum (WEF) „Deglobalizáció vagy reglobalizáció?” című panelbeszélgetésén 2023. január 17-én. MTI/KKM
Vágólapra másolva!
A kormány több százmilliárd forintnyi újabb beruházást fog tudni bejelenteni a következő időszakban, ami mellett már most biztosra vehető, hogy idén is meg fog dőlni a beruházási rekord Magyarországon - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután több nagyvállalat képviselőivel tárgyalt kedden a svájci Davosban.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető a Világgazdasági Fórum (WEF) keretei között találkozott a Coca-Cola, a LEGO, az Apollo Tyres, az AstraZeneca, a Dell Technologies és a Greenlabs vezetőivel, majd arról számolt be, hogy ezen cégek döntő többsége rendelkezik valamilyen beruházással hazánkban, sőt újabbakat tervez.

"A LEGO, a Coca-Cola, az Apollo Tyres, az AstraZeneca mind olyan vállalatok, amelyek Magyarországra a termelés vagy a kutatás-fejlesztés szempontjából globális vagy európai központként számítanak" - mutatott rá. Szijjártó Péter hangsúlyozta:

A mai napon folytatott tárgyalások alapján is nyugodtan merem mondani, hogy ugyanúgy, ahogyan a tavalyi esztendőben megdöntöttük a Magyarországra érkező beruházások rekordját, ez az idén is meg fog dőlni" - szögezte le.

"Bár még csak január van, és ez elhamarkodott kijelentésnek tűnhet, de látván és belülről ismervén azokat a tárgyalásokat, amelyeket ma is folytattunk,

az elkövetkezendő időszakban több százmilliárd forintnyi újabb magyarországi termelő és kutatás-fejlesztési beruházást fogunk bejelenteni"

- húzta alá.

A miniszter közösségi oldalán osztott meg képes bejegyzést davosi találkozóiról. Bejegyzésében hozzátette, hogy a beruházásokat a világ legnagyobb cégei hozzák Magyarországra, munkahelyek és lehetőségek ezreit teremtve országszerte.

Kiemelt kép: a Külgazdasági és Külügyminisztérium által közzétett képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél a davosi Világgazdasági Fórum (WEF) „Deglobalizáció vagy reglobalizáció?" című panelbeszélgetésén 2023. január 17-én.