Percre pontosan kiszámolták, hogy mikor a legaktívabbak az irodai dolgozók

business people young office group presentation meeting work working teamwork happy casual professional corporate communication smiling women adult occupation businessman men computer together laptop technology caucasian asian creative person success mult
Group of businesspersons discussing work at the office
Vágólapra másolva!
Egy friss brit kutatásban megvizsgálták, hogy az irodai dolgozók pontosan mikor a legaktívabbak a munkahelyükön, és mikor kezd el csökkenni a termelékenység. Az is kiderült, hogy milyen előnyöket és hátrányokat tartanak fontosnak a munkavállalók az irodai környezetben.
Vágólapra másolva!

Összesen 2 ezer munkavállaló körében végeztek felmérést az Egyesült Királyságban, hogy kiderítsék, mikor a legaktívabbak az irodai dolgozók. A OnePoll kutatói ez alapján percre pontosan meg tudták mondani, mikor ér csúcsra a produktivitás, és mikor kezd el jelentősen csökkenni.

Az adatok alapján a legtermékenyebb időpont a délelőtt 10:22 perc.

A válaszadók több mint fele (58 százalék) azonban elmondta, hogy a nap folyamán többször is hullámvölgyeket él át a produktivitásban.

A délutáni órák aztán egyre nehezebbek, és a legnagyobb visszaesés 13:27 perckor következik be. Ezt követően jön még egy újabb csökkenő hullám 14:06 perckor – írja a Daily Star.

Az is kiderült a felmérésből, hogy a dolgozók energiaszintje a hét elején és a végén a legalacsonyabb.

A válaszadók majdnem egynegyede mondta, hogy hétfőn (24 százalék) és pénteken (23 százalék) van a legkevesebb energiája.

Kiderült, mikor a legaktívabbak az irodai dolgozók Forrás: Shutterstock

A kutatás alapján minden ötödik (22 százalék) irodai dolgozó érzi úgy, hogy nem olyan produktív az irodában az otthoni munkához képest.

A termelékenységet csökkentő legfőbb tényezők közé sorolták a zajszintet (36 százalék), a helyiség hőmérsékletét (32 százalék), valamint a kérdezősködő kollégákat (32 százalék).

További kellemetlen tényezőként jelölték meg a válaszadók, hogy túl sokat töltenek a számítógép előtt (27 százalék), a kollégák megzavarják őket a munkában (24 százalék), valamint azt, hogy nem tartanak elég szünetet (22 százalék).

Mindazonáltal a válaszadók több mint fele (54 százalék) egyetértett abban, hogy az irodában jobban érzi magát a kollégák körében, mint egyedül otthon. Az irodai munka előnyei között tehát jelentős részben a társasági élet dominál. A megkérdezettek 38 százaléka mondta, hogy az irodai munka javítja a produktivitását,

majdnem kétharmaduk (65 százalék) úgy nyilatkozott, hogy a kollégák körében lenni a legjobb része az irodai munkának.

Azok pedig, akik szerint az irodai munka javítja az aktivitásukat, 48 százalék tette hozzá, hogy ez elsősorban a közösségi munkavégzésnek köszönhető.