Ez a ház szinte teljesen összeolvad a környező erdővel

Fa, erdő, zöld, fatörzs, ág, levél,
Vágólapra másolva!
A kaliforniai Pasadenában található egy frissen piacra került ház, melynek különlegessége, hogy szinte teljesen összeolvad az őt körülölelő erdővel. Az építészeti különlegességnek számító ingatlan még a 20. század közepén épült.
Vágólapra másolva!

A pasadenai Linda Vista negyedben található az a különleges ingatlan, melyet Floyd Mueller helyi építész tervezett magának és feleségének, Susana Guevara chilei művésznőnek. A most piacra került ingatlan sajátossága, hogy a kor modernista építészeti stílusának megfelelően szinte teljesen összeolvad a környező erdővel – írja a Dirt.com.

A gerendákból és oszlopokból épült házban három hálószoba, két fürdőszoba, nappali, étkező, konyha, iroda és mosókonyha is helyet kapott. Az ingatlan teljes lakóterülete 259 négyzetméter.

A 20. század közepének kaliforniai építészeti stílusával összhangban az ingatlant úgy tervezték, hogy az a lehető legszorosabb kapcsolatban legyen a természettel. A nappali és mindhárom hálószoba üvegfalakkal van szegélyezve, a szobákból pedig körbefutó erkélyekre lehet kilépni.

A ház további különlegessége a pala padlóburkolat, a nappaliban található kandalló, valamint a beépített szekrények és polcok, melyeket maga Mueller tervezett. Az építész egyébként bútorkészítőként és filmes díszlettervezőként dolgozott, mielőtt elindította volna a saját építészeti irodáját.

Az ingatlan egy 2914 négyzetméteres telken terül el, és a kertben egy medence, egy spa, valamint egy terasz is helyet kapott. A birtok 50 év után először került piacra, a listaára pedig 2,28 millió dollár, vagyis közel 830 millió forint.