Hatvanegy millió dollárt érő indiai ékszerüzletet örökölt volna, mégis lemondott teljes vagyonáról, és beállt apácának egy nyolc éves indiai kislány - írja az Insider.

A most nyolc esztendős Devanshi Sanghvi örökölte volna a Sanghvi és Fiai ékszerüzletet, azonban úgy döntött, hogy lemond a világi kényelemről, mesés vagyonáról és karrierjéről, és inkább beáll a dzsainista apácák közé. A családi vállalkozás az indiai hitelminősítő intézet szerint mintegy 61 millió dollárt ér.

A dzsainista apácákForrás: AFP/Sam Panthaky

Sanghvit egy extravagáns ötnapos szertartás keretében avatták be, amelyet a 9400 követővel rendelkező Instagram oldalon több mint 100 fotóval dokumentáltak. Az oldalon olyan felvételek is vannak, amelyeken az elegáns ruhákba és ékszerekbe öltöztetett fiatal lány szüleivel és nővérével látható, illetve különböző szertartásokon vesz részt.

"Ma Devanshi úgy döntött, hogy a spirituális fejlődés útját választja. Tudjuk, hogy ez nehéz, de tisztában vagyunk vele, hogy a diksha élet sokkal több boldogságot hoz, mint amit mi valaha is biztosítani tudnánk" - ezt a posztot a kislány szülei írták az oldalra. 

A dikshát beavatásként fordítják. Szanszkritul a látás képességét jelenti. 

Az Instagram oldal azóta frissült, feltettek már oda olyan felvételeket is, amelyeken a kislány túl van a szertartáson, mosolyog, a fejét eltakaró fehér pamutruhát visel, miközben más apácák és dzsaina követői veszik körül.

A dzsainizmus a világ egyik legrégebbi vallása, ami már az írott történelem kezdetekor létezett, az indus-völgyi civilizációból (i. e. 3000-1500) megmaradt leletekben is megtalálható. A vallási kisebbség az erőszakmentességet, a meditációt, a világi örömök elutasítását és a vegetarianizmust hangsúlyozza, és Indiában mintegy 5-6 millió követője van.

Sanghvi az egyik legfiatalabb ember, akit beavattak a dzsain szerzetességbe és lemondott a világi javakról. Egyes dzsain családok állítólag arra bátorítják gyermekeiket, hogy apácák vagy szerzetesek legyenek, hogy emeljék a család társadalmi rangját.

A beavatás után az apácák nem szólítják többé családtagként a rokonaikat, kitépik a saját hajukat, soha nem zuhanyoznak, mindig mezítláb járnak, és csak azt eszik, amit alamizsnaként kapnak.