Özönlenek a látogatók Gracelandbe Elvis Presley lányának halála óta

Horizontal EXTERIOR VIEW SINGER HOUSE
photo taken 01 August 1985 shows Graceland, the Elvis Presley mansion in Memphis, Tennessee. Lisa-Marie Presley, the daughter of the rock legend, celebrated her 30th birthday 01 February and "finally inherited some 205 million US dollars from her father's estate," according to a British newspaper report 31 January. Lisa-Marie, who was due to inherit the estate, which includes the property, when she was 25, left the control to her mother Priscilla for the past five years due to the latter's successful handling of the Elvis Presley Enterprises and the famous mansion. Eds note: Photo available only in black and white. / AFP PHOTO / JIM REID
Vágólapra másolva!
Elvis Presley egyetlen lánya, Lisa Marie Presley halála óta még felkapottabb turistahelyszín lett a rock and roll néhai királyának egykori otthona, Graceland. Hivatalos honlapja szerint a Fehér Ház után ez a leghíresebb otthon az Egyesült Államokban. Már az is tudható, hogy kik öröklik ezt a mesés és nagyon jövedelmező birtokot. 
Vágólapra másolva!

Hiába telt már el több évtized is a legendás énekes halála óta, egykori otthona iránt töretlen az érdeklődés. Sőt, a tapasztalatok szerint az idő múlásával annak népszerűsége folyamatosan nő,

mára az ország egyik leghíresebb turisztikai látványossága lett.

A Memphis városában található 14 hektáros Graceland hivatalos honlapján pedig egyenesen az szerepel, hogy a Fehér Ház után ez a leghíresebb otthon az USA-ban.

Graceland, Elvis Presley legendás otthona Forrás: AFP/Jim Reid

Az mindenesetre tény, hogy a Tennessee állambeli Memphisben található birtok ingatlana az ország öt leglátogatottabb háza közé tartozik, hiszen

évente több mint 500 000 látogatót vonz.

A híres otthont és a hozzá tartozó egyéb ingatlanokat az Elvis Presley Enterprises vállalat üzemelteti, hozzájuk tartozik az összes Elvis-témájú rendezvény, túra és attrakció szervezése, valamint engedélyeztetése is.

Eddig már mintegy 20 millió látogatója volt a múzeummá alakított egykori otthonnak Forrás: AFP/Mandel Ngan

A cég többségi tulajdonosa a Graceland Holdings LLC, amelyben a rock and roll király lányának, Lisa Marie Presley-nek 15 százalékos részesedése volt. Haláláig ő volt Graceland és apja összes vagyontárgyának 100 százalékos tulajdonosa, annak ellenére, hogy a birtok nyilvánosan látogathatóvá vált.

A Graceland-birtok képviselője most azt nyilatkozta a Fox Businessnek, hogy a rendkívül értékes birtokot az asszony három gyermeke - Riley, Harper és Finley - örökölte meg.

Graceland egyik nappalija Forrás: Hemis via AFP/FRILET Patrick / hemis.fr/Frilet Patrick

Graceland hivatalosan 1982 júniusában nyílt meg a turisták előtt, mindössze 5 évvel Elvis Presley halála után. Azóta már több mint 20 millió látogatója volt a világ minden tájáról.

Az utazási szezon csúcspontján a birtokon naponta több mint 4 000 látogató fordul meg,

ami rendkívül jótékony hatással van a helyi gazdaságra is. Memphis ugyanis évente mintegy 150 millió dollárt keres a legendás birtoknak köszönhetően.

Graceland étkezőszobája Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 jejim/Shutterstock. No use without permission./Jejim

Az Elvis Presley Enterprises 350 embert foglalkoztat rész-, és teljes munkaidőben, bár ez a szám a forgalmas nyári utazási szezonban megközelíti a 450-et is.

A hírek szerint pedig amióta Lisa Maria Presley meghalt, azóta még nagyobb az érdeklődés a birtok iránt.

Forrás: Foxbusiness