Japánban, Nagaszaki prefektúra Konagai városában dinnye, paradicsom, eper, mandarin és görögdinnye formákra alakították át a buszmegállókat - írja a player.hu.

A különleges installációkat még az 1990. évi Nagaszaki Utazás Kiállításra építették fel, és valószínűleg nem tervezték azok állandósítását. A megállók azonban hatalmas sikert arattak, és a városka védjegyévé váltak, ezért a mai napig is állnak. 

Ez a buszmegálló eper alakúForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 kuremo/Shutterstock. No use without permission./Kuremo

A városka egyik legforgalmassabb útja mellé telepített egyedi létesítmények igazi helyi turisztikai szenzációvá váltak. Egy utazási blogger videót is készített róluk:

 A gyümölcs-buszmegállókat abban a reményben építették fel, hogy ezekkel barátságos környezetet teremthetnek a városba látogatók számára. A terveket egyébként Hamupipőke tökös hintója ihlette.

A Konagai és Isahaya városközpontot összekötő 207-es út mentén  van az a16 megálló, amelyek mindegyike az öt óriási gyümölcs egyikének alakját formázza. 

Konagai gyümölcsös buszmegállói 2005 után még szélesebb közönséghez is eljutottak, amikor a várost négy másik várossal együtt beolvasztották Isahaya nagyobb városába, így több utazó és turista fedezhette fel őket. A buszmegállókat továbbra is jól karbantartják, és a mai napig használhatók.