A ZÁÉV és a Magyar Építő generálkivitelezésében készülő komplexum az atlétikai világbajnokság után átalakul, az ideiglenes lelátókat elbontják, és a helyén futókör, sétaút, szabadtéri edzőterem, valamint egy Csepelre vezető kerékpárút épül.

Németh Szilárd csepeli politikus, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a világbajnokság szervezéséért felelős kormánybiztos, Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium magasépítési beruházásokért felelős helyettes államtitkára, valamint Ferencz Marcel főtervező és Németh Balázs, az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója társaságában a napokban megtekintette a Nemzeti Atlétikai Központ jelenleg is zajló és jó ütemben haladó építését - írta a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának közleménye.

A hídavatással egybekötött bokrétaünnepet 2022. október végén tartották.

„Csepel kapujában épül ez a világszínvonalú létesítmény, ami jóval több mint versenyközpont, itt a vb után óriási lehetőség nyílik a környék lakóinak a kikapcsolódásra. Külön öröm számunkra, hogy a beruházásnak köszönhetően kerékpárút is épül, és az új gyalogoshídon át a Duna partján végig lehet tekerni Csepelig" - szögezte le a helyszínen tett látogatás alkalmával Németh Szilárd.

Galériánkban tekintse meg a Nemzeti Atlétikai Központról készült felvételeket:

Drónfelvétel az épülő Nemzeti Atlétikai Központról - kattintson a képre a galériáért!Forrás: MTI/Máthé Zoltán

„Fontos célkitűzésünk volt, hogy a budapesti atlétikai világbajnokság ne csupán a verseny kilenc napjáról szóljon" − mondta Schmidt Ádám, aki szerint legalább ilyen lényeges, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően létrejön Budapest zöld sport- és szabadidőközpontja, ahol nemcsak a versenysport, hanem a nagyközönség is sportolási lehetőségekhez jut.

A budapesti atlétikai vb-t augusztus 19. és 27. között rendezik, az esemény központi helyszíne a Csepeltől északra található Nemzeti Atlétikai Központ lesz.

Az új gyaloghídon a vb alatt a versenyzők, a vb után pedig bárki átjuthat Csepelre gyalogosan, vagy kerékpárral. A világbajnokság után a létesítmény átalakul, az ideiglenes lelátókat elbontják, és a helyén futókör, sétaút, szabadtéri edzőterem épül. Körülötte a park is megnyílik a közönség számára, így létrejön Budapest legújabb zöld ligete.