Lassult a venezuelai éves infláció, már csak 234 százalék

domino, Venezuela galéria
Elderly people discuss the outcome of a game of dominoes as others remain sitting at tables set up at the Plaza Bolivar of the Petare neighborhood in Caracas, on February 3, 2022. - In Venezuela, dominoes, which are played in pairs like belote, are a tradition. Far from being a game reserved for children, it is the favorite entertainment in all sectors, at all levels, in all social classes. (Photo by Yuri CORTEZ / AFP)
Vágólapra másolva!
Venezuelában enyhült az infláció tavaly, ami azonban így is háromszámjegyű volt.
Vágólapra másolva!

Delcy Rodriguez venezuelai alelnök egy venezuelai-török üzleti megbeszélésen hétfőn azt mondta, hogy tavaly 234 százalék volt az infláció. A fogyasztói áremelkedés egy évvel korábban, 2021-ben 686,4 százalék, 2020-ban 2959,8 százalék volt. A legmagasabb 2018-ban volt, 130 ezer százalékkal.

A venezuelai jegybank november óta nem publikált inflációs statisztikát, a legfrissebb hivatalos adata szerint a januártól október végéig tartó időszakban 119,4 százalék volt az infláció.

Idős férfiak dominóznak Caracasban (2022) Forrás: AFP/Yuri Cortez

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) októberi globális gazdasági előrejelzésében az szerepelt, hogy a venezuelai infláció az idén 195 százalékra lassul.