Az Egyesült Arab Emírségek Emirates légitársaságának légiutas-kísérői egy különleges videót töltöttek fel, amelynek segítségével a hétköznapi emberek is betekinthetnek a repülők személyzetének mindennapjaiba, sőt a kulisszák mögé is.

Az alábbi videón feltűnik egy kevésbé ismert biztonsági funkció is, amelyet a légiutas-kísérők egyenruhájába építettek bele, vészhelyzet esetére.

Bár az ismert, hogy a légi személyzet egyenruhájának stílusosnak és praktikusnak is kell lennie, azt már csak kevés utas veszi észre, hogy az egyes ruhák rejtett funkciókkal is rendelkeznek.

A videómegosztón a légiutas-kísérő pár megmutatta, hogyan telik egy átlagos napjuk a fellegekben, sőt a kisfilmben a pár férfitagja egyenruhájának rejtett vonásait is felfedte.

A csiptetős nyakkendőForrás: Youtube/ Sense the Lens

Az Emiratesnél dolgozó légiutas-kísérők például csíptetős nyakkendőt viselnek, amelyek jó szolgálatot tehetnek egyes vészhelyzetekben, például egy agresszív utas esetén.

Csiptetős nyakkendőForrás: Youtube/ Sense the Lens

A csiptetős nyakkendő akár életmentő is lehet, ha néhány őrült kirángatna minket a nyakkendőből, vagy elakadnánk valahol"

- fűzte hozzá a férfi.

A videót azóta már több százezren megtekintették.

A cikk kiemelt képe illusztráció.