Meglepő titok derült ki a légiutas-kísérők egyenruhájáról

emirates, repülő, utaskísérő, stewardess, illusztráció
DUBAI - OCT 17: Emirates crew member meet passengers in Airbus A380 aircraft on October 17, 2014 in Dubai, UAE. Emirates handles major part of passenger traffic and aircraft movements at the airport.
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Arab Emírségek Emirates légitársaságának légiutas-kísérői egy különleges videót töltöttek fel, amelynek segítségével a hétköznapi emberek is betekinthetnek a repülők személyzetének mindennapjaiba, sőt a kulisszák mögé is.
Vágólapra másolva!

Az alábbi videón feltűnik egy kevésbé ismert biztonsági funkció is, amelyet a légiutas-kísérők egyenruhájába építettek bele, vészhelyzet esetére.

Bár az ismert, hogy a légi személyzet egyenruhájának stílusosnak és praktikusnak is kell lennie, azt már csak kevés utas veszi észre, hogy az egyes ruhák rejtett funkciókkal is rendelkeznek.

A videómegosztón a légiutas-kísérő pár megmutatta, hogyan telik egy átlagos napjuk a fellegekben, sőt a kisfilmben a pár férfitagja egyenruhájának rejtett vonásait is felfedte.

A csiptetős nyakkendő Forrás: Youtube/ Sense the Lens

Az Emiratesnél dolgozó légiutas-kísérők például csíptetős nyakkendőt viselnek, amelyek jó szolgálatot tehetnek egyes vészhelyzetekben, például egy agresszív utas esetén.

Csiptetős nyakkendő Forrás: Youtube/ Sense the Lens

- fűzte hozzá a férfi.

A videót azóta már több százezren megtekintették.

A cikk kiemelt képe illusztráció.