Egy modern műalkotásnak számító házat árulnak Los Angelesben

Pacific Palisades
Vágólapra másolva!
Igazi építészeti különlegességet dobtak piacra Los Angelesben. Az 1980-as évek végén épült ingatlan ugyanis nemcsak kielégít minden luxusigényt, de önmagában műalkotásnak számít.
Vágólapra másolva!

Noha Marhall Lewis elsősorban a festményeiről ismert az amerikai művészeti életben, a művész építészként is fontos műveket alkotott. Lewis avantgárd stílusú lakóházakat tervezett Los Angelesben, és az egyik ilyen épület most piacra került – írja a Dirt.com.

A Pacific Palisades városrészben található ház egy félreeső, fákkal szegélyzett utcában található, és most közel 7,5 millió dollárért (kb. 2,5 milliárd forint) kínálják.

Az 1987-ben épült ingatlan egy 1214 négyzetméteres telken terül el. A 472 négyzetméteres lakótérben öt hálószoba és öt fürdőszoba található.

A ház építészeti megoldásai közül kiemelkedik a dupla magasságú nappali, amely a teraszra nyíló francia ajtók mellett egy kandallóval is büszkélkedhet. További kiemelkedő részletek közé tartozik egy bélelt zeneszoba, valamint az étkezősziget és a hozzá tartozó reggeliző sarok.

Az emeletre egy lépcsőház vezet fel, ahol a fő hálószoba is található, saját kandallóval és terasszal. Az emeleten nappali és egy spa ihletésű fürdő is található.

A kertben a lapos és füves területeken vörösfenyők és platánfák állnak, melyek közelében egy sziklával szegélyezett medence és egy spa helyezkedik el. A birtokon található még egy külön művészeti stúdió, illetve egy háromállásos garázs is.