Véget ért az Aldi üzletlánc mögött álló titokzatos milliárdos család vitája. A hét elején bejelentették, mi lesz a vállalat sorsa.  

Megállapodtak az Aldi üzletlánc egyik alapítójának, Theo Albrechtnek az örökösei arról, hogy mi legyen a vállalat sorsa. Ezzel lezárult az üzleti világ egyik legtitokzatosabb családjának hosszú ideje tartó vitája – írja a Bloomberg.

A hétfői bejelentés szerint átszervezik az Aldi Nord csoportot, melyet eddig három különböző tröszt irányított. Az irányítást a jövőben egyetlen egység látja majd el, melyben azonos részesedést kap Theo Albercht fia (ifjabb Theo Albrecht), illetve az alapító testvére, Berthold Albrecht.

Képünk illusztrációForrás: Belga via AFP/Thierry Roge

A régóta tartó pereskedés különlegessége az volt, hogy a család korábban rendkívül titokzatosan és rejtőzködően élt. A viszonyaikról a most lezárult vita kapcsán tudhatott meg többet a nyilvánosság. Egyebek mellett akkor, amikor ifjabb Theo Albrecht azért támadta testvére özvegyét, Babette Albrechtet, mert a vagyonából jelentős összegeket költött műtárgyakra és régi autókra.

Az Aldi áruházláncot egyébként Theo Albrecht és testvére, Karl alapította 1946-ban, amikor átvették édesanyjuk esseni vegyesboltját. Az üzletet azonban 1960-ban két részre osztották, aminek akkor is egy vita volt az oka. A testvérek összekülönböztek azon, hogy áruljanak-e cigarettát a boltjaikban.

Ezt követően vált szét az esseni székhelyű Aldi Nord és a Mülheim an der Ruhr központú Aldi Süd. Az Aldi márkanevet 1962-től kezdték használni az Albrecht Diskont rövidítéseként. A két vállalat jogilag és pénzügyileg is független egymástól.