Most kastélyt vehet Dublinban - videó

Dublin belvárosa
Vágólapra másolva!
Egy igazi rejtett, történelmi gyöngyszemnek számító kastély került piacra Dublinban. Az eldugott városi épületet még 1789 körül építették.
Vágólapra másolva!

Igazi rejtett gyöngyszemnek számít az a dublini kastély, amely nemrég eladóvá vált. Az 1789 körül épült ház egy magasan fekvő, külvárosi régióban található, gondosan elzárva a szomszédoktól – derül ki a Castleist által közölt leírásból. Az ingatlant 2,95 millió fontért, vagyis hozzávetőleg 1,3 milliárd forintért árulják.

A Clonskeagh Castle néven ismert kastélyt Henry Jackson vasgyáros rendelte meg, hogy elvonulhasson a város zajától. Jackson több mint 16 hektárnyi földet vásárolt, és gondosan kiválasztotta a helyet, ahova építkezni szeretne. A ház a telek délnyugati sarkában található, amely a folyópart természetes szintje fölé emelkedik. Ez lehetővé teszi, hogy a ház fő helyiségeiből csodás kilátás nyíljon a vidékre, a dublini hegyek felé.

Jackson végül az Egyesült Államokba kényszerült száműzetésbe, és 1811-ben átadta a kastély tulajdonjogát George Thompsonnak. Az új tulajdonos kibővítette a kastélyt, és két, háromszintes tornyot épített a házhoz, hogy a népes családja kényelmesen elférjen.

A Clonskeagh Castle 123 évig maradt a Thompson család tulajdonában, majd 1934-ben a T&A Crampton vásárolta meg a birtokot. A kastély 1992 óta ugyanannak a családnak a tulajdonában áll. Az ingatlan különlegességei közé tartoznak a titkos lépcsőházak és a földalatti alagút.

Az ingatlan teljes lakóterülete 620 négyzetméter, és ebben benne van egy kisebb, egy hálószobás ház, amely a főépülettől különállóan áll a birtokon. Az apartman vendégházként is használható, de akár bérbe is adható. A 7 hálószobával és 5 fürdőszobával rendelkező kastélyhoz egy 0,2 hektáros kert tartozik, ahol érett fák teremtik meg az elzárt, természetközeli hangulatot.