20 millió forintnyi bankjegyet talált egy spanyol férfi otthona falaiba rejtve

Peseta, spanyol bankjegy
Az 5.000 spanyol peseta bankjegy hátoldala (Illusztráció)
Vágólapra másolva!
Egy valenciai építőmester kilencmillió pezetát talált házának renoválása során a falakba rejtve, a rengeteg bankjegyet azonban nem akarta megtartani, írja a Daily Star. Ennek pedig az az oka, hogy a talált pénz lényegében haszontalan.
Vágólapra másolva!

Toño Piñeiro a falakba rejtett Nesquik dobozokban talált rá a bankjegykötegekre, miközben éppen a házát újította fel. A házat egyébként nyugdíjas éveire vásárolta, az ingatlanra jócskán ráfért már a tatarozás. A férfi a Facebook-on talált rá az ingatlanhirdetésre, amiből kiderült, hogy mintegy 40 évig lakatlan volt.

A falban megtalált pénzzel - lásd. a képet - azonban nem tudott sok mindent kezdeni. Spanyolországban 1999. január 1-e óta már az euró a hivatalos fizetőeszköz, így a férfi a spanyol jegybanknál érdeklődött, hogy átváltják-e számára a rengeteg pénzt. Piñeiro azonban azt az információt kapta, hogy 2002 óta már nem lehetséges a pezeta átváltása, így a talált pénz már értéktelenné vált.

Az 5.000 spanyol peseta bankjegy hátoldala (Illusztráció) Forrás: Wikipédia

Az építőmester szerencséjére azonban 13 millió forintnak megfelelő összegért sikerült túladnia néhány bankjegyen, ebből fizette ki házának új tetejét.

A valenciai férfi azt mondta, hogy a bankjegyek egy részét megőrzi, hátha az utókornak valamikor még értékes lehet.