Házat tervezett Japánban az Aston Martin, mutatjuk, milyen lett

Forma-1, Orosz Nagydíj, Aston Martin logo
Aston Martin, rain, Sochi Autodrom, GP2115a, F1, GP, Russia Rain falls on Aston Martin
Vágólapra másolva!
A különböző csúcskategóriás járművek gyártása mellett az Aston Martin építészettel is foglalkozik. A legújabb alkotás a cég első japán épülete, amelyet idén novemberben adnak át.
Vágólapra másolva!

Az Aston Martin már eddig is több ingatlant tervezett, hamarosan pedig az első japán épülete is elkészül, Tokió Minami Aoyama negyedében. Az autógyártó tervezői helyi építészekkel és a Vibroa nevű ingatlanfejlesztővel dolgoztak együtt a négyemeletes épület megjelenésének kialakításán – írja a Motor1.com.

Az Aston Martin csapata a belső tereket is megtervezte, beleértve a bútorok kiválasztását. Az építmény felszereltségéhez tartozik egy „autógaléria", amely lényegében egy garázs. A házban található emellett borospince, házimozi, valamint edzőterem is. A tetőteraszról Tokióra nyílik kilátás.

Az épület egyik oldalán fekete, függőleges elemek fedik le a házat, míg egy másik részen padlótól mennyezetig érő ablakokat alakítottak ki. Az ingatlant várhatóan 2023 novemberében adják át.
Az Aston Martin 2020-ban mutatta be a 7,7 millió dolláros Sylvan Rock házát, amely mintegy kétórányira található Manhattantől.

Később, még 2020-ban, a vállalat bejelentette, hogy további öt ingatlant hoz létre egy New York-i társasházban. Utóbbi esetében a tulajdonosoknak még arra is lehetőségük volt, hogy versenyszimulátor-szoba kialakítását kérjék a lakáshoz.