Drágábban adja a legjobb helyekre szóló jegyeket egy nagy mozihálózat

amc mozi
Movie goers purchase tickets at an AMC movie theater in Arcadia, California on August 2, 2017. AMC Entertainment Holdings, the world's largest movie theater owner, announced a "shocking" expectation for secod-quarter losses, with stocks diving by 25 percent August 2nd amid a weak box office. The Leawood, Kansas company is owned by struggling Chinese real estate conglomerate Dalian Wanda Group. / AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN
Vágólapra másolva!
Teljesen új paradigmát vezetett be az általa üzemeltett mozikban az AMC. A legnagyobb amerikai mozilánc ugyanis mostantól drágábban adja a legjobb helyekre szóló jegyeket.
Vágólapra másolva!

Váratlan bejelentéssel állt elő hétfőn a legnagyobb amerikai moziláncak számító AMC. A vállalat új árazási rendszere szerint ugyanis

a nézőknek többet kell fizetniük a legjobbnak tartott, középső ülőhelyekre szóló jegyekért

– írja a New York Post. Az első sorokba szóló jegyek viszont valamivel olcsóbbak lesznek a standard jegyárnál.

Az AMC közlése szerint az új árazási rendszert már be is vezették egyes létesítményeikben, és a tervek szerint az év végére általánossá válik az egész országban. Az új díjszabások végül minden amerikai mozira érvényesek lesznek, de csak a délután 4 óra után vetített filmek esetében.

Drágábban adja a legjobb helyekre szóló jegyeket az AMC mozihálózat Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Az amerikai mozik különböző eszközökkel igyekeznek növelni a bevételeiket a koronavírus-járvány után. Ennek része az árazási stratégiák módosítása. Több mozilánc például drágábban adta a jegyeket olyan, kiemelten magas nézőszámot produkáló filmekre, mint az új Batman.

Ezzel együtt bizonyos filmekre az átlagosnál éppen hogy olcsóbban lehetett jegyet venni az elmúlt időszakban.

A tavalyi „Nemzeti Mozinapon" pedig számos mozi mindössze 3 dollárért kínálta a jegyeket.
Mindazonáltal az amerikai mozijegyek általánosságban egyre drágábbak, különösen a prémium 3D-vetítésekre. Ez utóbbiakra az átlagos jegyár jelenleg 16,50 dollár, vagyis nagyjából 6 ezer forint.