Teljesen új paradigmát vezetett be az általa üzemeltett mozikban az AMC. A legnagyobb amerikai mozilánc ugyanis mostantól drágábban adja a legjobb helyekre szóló jegyeket.

Váratlan bejelentéssel állt elő hétfőn a legnagyobb amerikai moziláncak számító AMC. A vállalat új árazási rendszere szerint ugyanis a nézőknek többet kell fizetniük a legjobbnak tartott, középső ülőhelyekre szóló jegyekért – írja a New York Post. Az első sorokba szóló jegyek viszont valamivel olcsóbbak lesznek a standard jegyárnál.

Az AMC közlése szerint az új árazási rendszert már be is vezették egyes létesítményeikben, és a tervek szerint az év végére általánossá válik az egész országban. Az új díjszabások végül minden amerikai mozira érvényesek lesznek, de csak a délután 4 óra után vetített filmek esetében.

Drágábban adja a legjobb helyekre szóló jegyeket az AMC mozihálózatForrás: AFP/Frederic J. Brown

Az amerikai mozik különböző eszközökkel igyekeznek növelni a bevételeiket a koronavírus-járvány után. Ennek része az árazási stratégiák módosítása. Több mozilánc például drágábban adta a jegyeket olyan, kiemelten magas nézőszámot produkáló filmekre, mint az új Batman.

Ezzel együtt bizonyos filmekre az átlagosnál éppen hogy olcsóbban lehetett jegyet venni az elmúlt időszakban. A tavalyi „Nemzeti Mozinapon" pedig számos mozi mindössze 3 dollárért kínálta a jegyeket.
Mindazonáltal az amerikai mozijegyek általánosságban egyre drágábbak, különösen a prémium 3D-vetítésekre. Ez utóbbiakra az átlagos jegyár jelenleg 16,50 dollár, vagyis nagyjából 6 ezer forint.