Habár a hollywoodi sztárok élete jelentősen eltér a hétköznapi emberekétől, egyes hírességekről ismert, hogy "szerelemprojektként" kis butiküzleteket vásároltak, amelyek bárki számára nyitva állnak. Mutatunk néhányat!

Sandra Bullock

A színésznő sok időt tölt New Orleans-ban és a texasi Austin-ban is. Az utóbbi különösen közel állhat a szívéhez, ugyanis 2009-ben felvásárolta az 1969 óta virágüzletként működő Walton's Fancy & Staple-t (609 W 6th St, Austin, Texas), amelyet új helyre költöztetett, és további szolgáltatásokkal bővített. Így lett belőle egy hangulatos reggelizőhely, ahol a mindig friss virágok mellett megannyi texasi témájú ajándéktárgy és dekorációs holmi is kapható.

Joan Cusack

A leginkább vígjátékokban fontos szerepeket játszó színésznő Chicago-ban vásárolt meg egy igazán bájos vegyesboltot, a Judy Maxwell Home-ot (1349 N Wells Street, Chicago). Ez a kis butik arról nevezetes, hogy csupa furcsaság, egyedi ajándéktárgy kapható itt. A színésznő sokat időzik a boltban, sőt, ha szükségét látja, előszeretettel fel is újít a kínálatából néhány vintage holmit. Úgy hírlik, hogy a hozzá betérő vásárlókkal mindig közvetlen, így többen már-már kételkednek is abban, hogy a híresség áll előttük. Az épület második emeletét testvére, a szintén színész John Cusack bérli, aki azt művészeti stúdióként használja.

Mark Ruffalo

Mark RuffaloForrás: Getty Images via AFP/2004 Getty Images/Carlo Allegri

A színész feleségével közösen birtokol egy pici butikot, amit az ide betérők ékszerdobozként is jellemeznek. A Sunny's Pop (76 Main St, Narrowsburg, New York) Ruffalo feleségéről, a Sunny-ként becézett Sunrise Coigney-ról kapta a nevét. A házaspár elmondása szerint itt bármi megtalálható, ami megtetszik nekik. Kaphatók itt például társadalmilag felelős, környezetbarát megközelítésű ajándéktárgyak is. A kínálat egészen döbbenetes: a Svédországban és Észtországban készült nyírfa nyelű WC kefétől kezdve a Bolíviában kézzel készített, vibráló színű szőnyegekig tényleg rendkívül változatos és egyedi tárgyakra bukkanhat itt az ember.

Steve Carell

A színész a hírek szerint úgy tett szert butikjára, hogy meglátogatta a sógora, Tish Vivado Kaliforniában, aki megemlítette neki, hogy a gyermekkoruk egyik törzshelye, a gyönyörű verandával rendelkező Marshfield Hills General Store (165 Prospect St, Marshfield Hills, Massachusetts) eladóvá vált. Carell nem habozott sokáig, 2009-ben már sógorával közösen vezette az üzletet. Kínálata igen változatos: az élelmiszerektől a lakberendezésig (mint például a Milkhouse Candle Co. szójaviasz gyertyái) terjed, sőt, stílusosan még Office-sapkákra is lecsaphatnak a vásárlók.

Paul Rudd és Jeffrey Dean Morgan

A Walking Dead egyik főgonoszát megformáló Jeffrey Dean Morgan és a Marvel-moziverzum legapróbb szuperhősért alakító Paul Rudd büszke társtulajdonosai a Rhinebeck-ben található bájos butik édességboltnak, a Samuel's Sweet Shopnak. A Samuel's Sweet Shop története egy kedves mese is lehetne, a két színész ugyanis úgy döntött, hogy megment egy helyi édességboltot, miután tulajdonosa, Ira Gutner 2014. áprilisában meghalt. Az üzlet a hírességeknek köszönhetően igazi turisztikai szenzációvá vált. A rajongók rendszerint váratlanul bukkanak fel a boltban, remélve, hogy elcsíphetik Ruddot, miközben éppen kávét szolgál fel a pult mögött. Noha Rudd nem jár be napi szinten az üzletbe, azért néhány javaslata van a rajongók számára. Rudd a Clodhoppers-re esküszik, amely ropogós, tejkaramellával borított graham keksz keveréke. 

Forrás: bien.hu