Két első díjat is elhozott a Gránit Bank a banki innovációk éves seregszemléjén

Hegedüs Éva a bank elnök-vezérigazgatója az UX díj átadásán
Hegedüs Éva a bank elnök-vezérigazgatója az UX díj átadásán
Vágólapra másolva!
Elsöprő sikert aratott a Gránit Bank a Mastercard - év bankja 2022 versenyen. A Bank elnyerte "Az év digitális banki UX megoldása" és "Az év fiataloknak szóló programja" díjat, ezentúl második helyezést ért el "Az év fenntartható kezdeményezése" kategóriában, amellyel az ügyfelek kártyás költéseinek karbonlábnyomát bemutató Öko Kalkulátort ismerték el, míg "Az év prémium banki aktivitása" kategóriában a harmadik hellyel elsősorban a VideóBankon keresztül nyújtott prémium szolgáltatásokat díjazták a hazai kereskedelmi bankok legrangosabb szakmai seregszemléjén.
Vágólapra másolva!

Immár másodszor ért el első helyezést a Gránit Bank "Az év UX megoldása kategóriában" a Mastercard – év bankja versenyen, ahol tavaly óta ebben az új kategóriában ismerik el a leginkább ügyfélközpontú, legjobb ügyfélélményt nyújtó banki megoldásokat.

Míg a bank tavaly a webes lakáshiteligényléssel és az Otthon Kalkulátorral került a dobogó legfelsőbb fokára, idén a Gránit Family mobilapplikációja révén kapta meg - az indoklás szerint elsöprő többséggel – a legjobb digitális banki UX megoldás díját.

A pályázatok számát tekintve ez a kategória volt a legnépszerűbb, 8 bank versengett az első helyért.

Hegedüs Éva a bank elnök-vezérigazgatója az UX díj átadásán Forrás: ALL RIGHTS RESERVED/Bertalan Soos

A verseny zsűrije közölte: "A Gránit Bank Family app-ja nagyon jó minőségben hozott a piacra olyan képességet, ami nagyon fontos a családok számára, azt, hogy a gyerekek és a fiatal korosztály is könnyedén hozzáférjen bankszámlához, a család által együtt menedzselve. Különösen kiemelendő, hogy kifejezetten gyerekekre mérve nagyon jól volt tervezve a felhasználói útvonal, látszott, hogy ezt gyerekeknek tervezték és gyerekekkel tesztelték."

A képen a Gránit Bank logója Forrás: Gránit Bank

A Gránit Family értékajánlattal a gyermekek már 6 éves kortól 0 forintos számlavezetési díjjal elsajátíthatják a pénzkezelést, saját környezetbarát bankkártyát használhatnak, kamatot kapnak a virtuális malacperselyben gyűjtött pénzükre, edukálhatók a rendszeres megtakarításra, miközben a szülő saját app-jával követheti gyermeke pénzügyeit. Mindezt a bank online családi számlanyitással és gyermekekre optimalizált képi világgal támogatja.

– hangsúlyozta Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, aki szerint az innovációk megtervezésénél fontos szempont a Bank számára, hogy a bonyolultnak tűnő bankolást minél egyszerűbbé, átláthatóbbá, néhány kattintással elvégezhetővé tegye ügyfelei számára, ugyanakkor fenntarthatóságot és pénzügyi tudatosság fejlesztését is szolgálja.

A bank idén további innovációkat tervez, többek között a Gránit eBank mobilbanki alkalmazás funkcióinak további bővítését és a Gránit Family app továbbfejlesztését is.