Jó ütemben halad Balatonfüred multifunkcionális konferenciaközpontjának kivitelezése tavaly nyár óta. A komplexumnak két fő funkciója lesz: nagyszabású rendezvényeknek ad otthont,  konferenciaközpontként és kiállítótérként is használják majd, valamint ezek alatt épült az első ütemben egy mélygarázs a rendezvényekre érkezők parkolási lehetőségeinek biztosítására.

A létesítmény részeként a város központjában, a 71-es úton két közlekedési csomópontot is kialakítanak. A második ütem csaknem 6,3 milliárd forint értékű, ötezer négyzetméteres projekt kivitelezője a Paralelbau Kft. és a Szabadics Zrt. konzorciuma - írja a Magyar Építők.

Jelenleg 75 százalékos készültségnél tart a beruházás. Az elmúlt bő fél évben befejeződött az épület monolit vasbetonból készült tartószerkezete, elkészült a tető és annak szigetelése is.

Az épület megjelenését három fő anyag jellemzi: a kő, az üveg és az épület ötödik homlokzataként megjelenő zöldtető. Utóbbi a létesítmény egyik különlegessége, amely által belesimul a környezetébe.

A balatonfüredi konferenciaközpont háromnegyed részben már elkészült - nézze meg a Magyar Építők képeit:

Épül Balatonfüred új rendezvény- és kiállítási központjaForrás: magyarepitok.hu

A kétszintes épületet szintén három nagy, funkciójában elkülöníthető tércsoport alkotja: előcsarnok a hozzá kapcsolódó kiállítóterülettel, a 650 fős plenáris terem, valamint a földszinti és emeleti szekciótermek.

Az építménybe az elmúlt hónapok munkálatai során bekerültek az alumínium homlokzati nyílászárók, függönyfalak, és felkerült az épület homlokzati kőburkolata.

A komplexum központi tere az a 650 fős plenáris terem, amely elsődlegesen konferenciáknak ad helyet. A helyiséget magas színvonalú hang- és világítástechnikai berendezésekkel látják el, ezek beszerelése folyamatos.

A nézőtéri acélszerkezet és álmennyezet elkészült, jelenleg a színpadgépészeti, színpadtechnológiai munkák valamint a nézőtér padlóburkolatának és akusztikai falburkolatának kivitelezése van folyamatban, majd elhelyezik a nézőtéri székeket.

A balatonfüredi komplexum a tervek szerint késő tavasszal készül el.