Rejtélyes vállalat árul egy 150 millió dolláros álomkastélyt

Long Island Sound
Vágólapra másolva!
Egy rejtélyes vállalat dobta piacra azt a különleges kastélyt Connecticut államban, amelyhez egyebek mellett privát sziget is jár. Ha pedig a kért ár közelében sikerül eladni a palotát, akkor ez lehet az Egyesült Államok történetének egyik legdrágább lakóingatlan-tranzakciója.
Vágólapra másolva!

Eladóvá vált egy elképesztő birtok a Connecticut állambeli Greenwich tengerparti elzárt régiójában, Long Island Sound partjainál. A birtok mögött egy rejtélyes vállalat áll, az ára pedig döbbenetes, 150 millió dollár, vagyis nagyjából 53,5 milliárd forint.

Amennyiben ezen az áron sikerülne eladni a kastélyt, úgy ez lenne az Egyesült Államok történetének egyik legdrágább lakóingatlan-tranzakciója – írja a Dirt.com. A jelenlegi rekordot egyébként Ken Griffin tartja, aki 2019-ben 238 millió dollárt fizetett ki egy 2230 négyzetméteres New York-i penthouse lakásért.

Az ingatlannak számos különleges tulajdonsága van. Tartozik hozzá egy 23 méter hosszú medence, két üvegház, egy füves teniszpálya, közel félmérföldnyi privát vízparti terület, valamint egy saját sziget is.

Az ingatlan jelenlegi tulajdonosa egy rejtélyes vállalat, a The Conservation Institute LLC, amely 2014-ben 120 millió dollárt fizetett a kastélyért. A hirdetők nem is árulták el, kik állnak a szervezet mögött, csak annyit erősítettek meg, hogy Connecticutból származnak. A pletykák szerint azonban a rejtélyes háttérember Ray Dalio lehet, aki a feleségével hosszú ideje Greenwich-ben él. Dalio a Bridgewater Associates alapítója, amely a világ legnagyobb fedezeti alapja. Az üzletember személyes vagyona 19 milliárd dollár.

A most meghirdetett birtokot még 1898-ban építették, azonban az elmúlt években is alaposan felújították. A Copper Beech Farm néven is ismert ingatlan egykor a Lauder Greenway családé volt. A területen a francia reneszánsz stílusú főépület mellett több kisebb építmény is található. A telek mérete több mint 20 hektár.

A rejtett területen található palotához egy 550 méter hosszú felhajtó vezet. Az 1256 négyzetméter lakóterületű, négyszintes főépületben nyolc hálószoba és ugyanennyi fürdőszoba található.

(Cikkünk kiemelt képe Long Island Sound tengerpartját ábrázolja)