Kiderült, hol kell diplomázni a nagy vagyonhoz

Harvard University, Boston, Massachusetts, USA
Vágólapra másolva!
Egy friss felmérésből kiderül, hogy mely amerikai egyetemekről kerülnek ki az ország leggazdagabb magánszemélyei. A jelentés arra is rámutatott, hogy milyen szakterületeken végzett munka növeli leginkább a vagyonosodás esélyét.
Vágólapra másolva!

A Henley & Partners friss kutatásában megvizsgálták, hogy mely amerikai egyetemeken végeztek az ország jelenleg leggazdagabb magánszemélyei.

A jelentés szerint a legalább 100 millió dolláros vagyonnal rendelkező amerikaiak több mint harmada mindössze nyolc különböző egyetemről került ki

– írja a Zerohedge.

A kutatók a decemberben aktuális adatokat összesítették, és 9630 olyan személy életútját vizsgálták, akik legalább 100 millió dolláros vagyont birtokolnak.

A vizsgált személyek 35 százaléka az alábbi nyolc top egyetemen végzett:

Harvard, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Stanford, University of Pennsylvania, Columbia, Yale, Cornell, Princeton.

Egy markonyi elitegyetemről kerülnek ki az USA leggazdagabbjai Forrás: Wikimedia Commons/Ingfbruno

Noha a prémium minőségű oktatás jelentősen megnöveli a későbbi vagyonosodás esélyeit, a jelentés szerzői rámutattak, hogy vannak látványos kivételek is. Ilyen Bill Gates, aki otthagyta a Harvardot, hogy megalapítsa a Microsoftot, illetve Mark Zuckerberg, aki szintén nem fejezete be a harvardi tanulmányait.

A kutatók végül azt is megnézték, milyen szakterületeken végzett munka növeli leginkább a meggazdagodás esélyeit.

Arra jutottak, hogy a legnagyobb eséllyel azok lesznek milliomosok, akik a pénzügyi, a technológiai vagy az ingatlanszektorban tevékenykednek.