Repülőtéri röntgenszkennergépen küldtek át egy háziállatot

macska, cica, kóbormacska, kóbor, ciprus, utcán, utca
A street kitten looks out from behind a panel of lights along the Old City of the Cypriot capital Nicosia on August 4, 2018, a few days ahead of the international cat day. - Street cats gather in the city's parks where nearby residents often offer them food and fresh water. (Photo by Hasan JAMALI / AFP)
Vágólapra másolva!
A virginiai Norfolk nemzetközi repülőtér biztonsági személyzete megdöbbent, amikor egy macska jelent meg a röntgenszkennerükön - írja a Daily Star. 
Vágólapra másolva!

A háziállat a gazdája kézipoggyászában utazott, ezért történt, hogy a fémdetektor helyett a szkenner vizsgálta át.

A macskát valójában egy állatos utazótáskában szállították,

amit a személyzet kézipoggyásznak vélt.

Lisa Farbstein, a Közlekedésbiztonsági Hivatal szóvivője pedig posztolta a macska röntgenképét a Twitteren, és egyúttal felhívta az utazni vágyók figyelmét, hogy ne kövessék el az állat tulajdonosának hibáját.

Illusztráció Forrás: AFP/Hasan Jamali

A háziállatokat ugyanis mindig pórázon tartva a fémdetektoron keresztül kell átvizsgáltatni. Ha nincs póráz, a macskákat a gazdájuk kérésére egy külön helyiségben is ellenőrizni lehet, mivel a kutyáknál sokkal ingerlékenyebbek lehetnek, és előfordulhat, hogy vakaróznak, harapnak vagy megpróbálnak elszaladni.

A Twitter posztot olvasva sokan a macska hogylétére is rákérdeztek. Farbstein mindenkit megnyugtatott, hogy "kutya baja sincs", és a fémdetektoros vizsgálaton is átment.