Fogyatékos alkalmazottját sértegette a Twitter vezére

twitter, tweet, közzétesz, posztol, telefon kéz, alkalmazás, közösségi méfia, ILLUSZTRÁCIÓ, CÍMLAPKÉP
Vágólapra másolva!
Elon Musk bocsánatot kért, miután nyilvánosan megvádolt egy alkalmazottat, hogy az kifogásként használja a fogyatékosságát - írja a The Guardian.
Vágólapra másolva!

Haraldur Thorleifsson, aki a közelmúltig a Twitter alkalmazottja volt, múlt vasárnap reggel is szerette volna elkezdeni a munkát, ezért bejelentkezett a fiókjába. 200 sorstársához hasonlóan azonban ez nem sikerült neki.

Mint kiderült, minden előzetes jelzés nélkül kizárták őket a vállalati rendszerből.

Az előző hónapok tömeges és kaotikus elbocsátási hullámai alapján Thorleifsson sejtette, hogy ez a lépés azt jelentheti, hogy neki is útilaput kötöttek a talpára. Thorleifsson azonban kilenc nap némaság után mégis úgy döntött, hogy stílusosan a Twitteren keresztül ír Musknak, hátha így fel tudja hívni magára a milliárdos üzletember figyelmét.

A Twitter poszt végül megtette hatását, a két férfi meglehetősen bizarr üzenetváltásba bonyolódott egymással, amely során Musk kikérdezte Thorleifsson-t munkájáról, és megkérdőjelezte a fogyatékosságát (a férfi izomdisztrófiában szenved, ezért kerekesszéket kell használnia). Egy következő tweet-ben pedig azzal vádolta meg alkalmazottját, hogy habár vagyonos ember, csupán azért "zaklatja" őt nyilvánosan, mert fizetésemelést próbálna kicsikarni tőle.

- írta Musk.

A virtuális szócsata közben Thorleifsson-hoz a hivatalos email is megérkezett, amelyben arról tájékoztatták, hogy már nem áll a Twitter alkalmazásában.

Kedd este Musk bocsánatot kért Thorleifssontól a Twitteren keresztül, és arra hivatkozott, hogy őt rosszul informálták.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/ In Green

Az Izlandon élő Thorleifsson 2021-ben került a Twitterhez, amikor a vállalat az előző vezetés alatt felvásárolta az általa alapított Ueno nevű startupot. Az izlandi médiában dicsérték, amiért úgy döntött, hogy a vételárat bérben kéri, nem pedig egyösszegű kifizetésben. Az utóbbi esetben ugyanis magasabb adót kellett volna fizetnie Izlandnak a szociális szolgáltatások és a biztonsági háló támogatására.

A férfi azt írta Musknak, hogy azért döntött a nyilvános poszt küldése mellett, mert főnöke nem reagált a privát üzeneteire.

"Minden joga megvolt arra, hogy elbocsásson, de jó lett volna, ha ezt közli is velem" - mondta, és elárulta azt is, Rejkjavikban tervez éttermet nyitni, így képzeli el jövőjét.