Elon Musk legújabb ötlete az, hogy várost épít dolgozóinak

Elon Musk
Elon Musk speaks near a Falcon 9 rocket during his announcement that Japanese billionaire Yusaku Maezawa will be the first private passenger who will fly around the Moon aboard the SpaceX BFR launch vehicle, at the SpaceX headquarters and rocket factory on September 17, 2018 in Hawthorne, California. - Japanese billionaire businessman, online fashion tycoon and art collector Yusaku Maezawa was revealed as the first tourist who will fly on a SpaceX rocket around the Moon. (Photo by DAVID MCNEW / AFP)
Vágólapra másolva!
Elon Musk állítólag egy várost tervez építeni a SpaceX és a Boring Company texasi alkalmazottainak, úszómedencével, magánterületekkel és iskolával. Már a neve is megvan az új településnek - írja az Insider. 
Vágólapra másolva!

A The Wall Street Journal-ben megjelent elemzés szerint Musk és társai az elmúlt években legalább 1416 hektárnyi földterületet vásároltak fel a texasi Austin városától mintegy 56 kilométernyire.

A milliárdos azt tervezi, hogy a területet Snailbrook várossá alakítja át

- utalva a The Boring Company kabalafigurájára. A Musk által alapított cég amerikai infrastrukturális és alagútépítési szolgáltatásokat nyújt. A csiga kabalaállat a Vegas Loop kibocsátásmentes földalatti közlekedési rendszer bővítéséért folytatott versenyt jelképezi.

A milliárdos üzletember elképzelése szerint Snailbrook

- számolt be a Journal a projektet ismerő emberekre hivatkozva. Bár Musk felügyeli az összes vásárlást, a tervekről volt barátnőjével, Grimes-szal és Kanye West-tel is tárgyalt már.

A város nem meglepő módon a SpaceX és a The Boring Company létesítményeinek közelében lenne. A területre körülbelül 110 házat húznának fel, az utcáknak pedig már nevet is adtak: Boring Boulevard, a Cutterhead Crossing, a Waterjet Way és a Porpoise Place.

Illusztráció Forrás: AFP/David Mcnew

A városban az előregyártott lakóházak mellett lenne egy kicsi iskola, egy medence, egy szabadtéri sportpálya és egy konditerem is. Snailbrook része Musk azon terveinek, hogy megfizethető lakhatást biztosítson alkalmazottai számára: a munkavállalói ugyanis havi 800 dolláros kedvező áron bérelhetnének itt két- és három hálószobás házakat.

A milliárdos már 2021-ben is aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a környéken nincsenek megfizethető lakások, amikor otthonokat keresett a Tesla és SpaceX dolgozói számára. Musk akkor azt mondta, hogy egy új várost tervez létrehozni Starbase néven a SpaceX texasi kilövőállomásainál, mintegy ötórányi autóútra Austintól. De bár a SpaceX alkalmazottai elfoglalták a texasi Boca Chica nagy részét, azt nem lehet tudni, hogy a város valóban teljesen elkészült-e már.