Megszűnik a védettségi igazolvány, de ezért még nem kell kidobni

koronavírus korona vírus covid-19 fertőzés betegség járvány védettségi igazolvány illusztráció
Vágólapra másolva!
A Világgazdaság számolt be róla, hogy megszűnik a védettségi igazolvány. Már a kormányrendelet is megjelent a hétvégi Magyar Közlönyben az oltottságot igazoló hatósági igazolvány további sorsáról.
Vágólapra másolva!

A megszüntetés február eleje óta ismert volt, akkor erről a Kormany.hu hivatalos kormányzati portál számolt be. Most a részletek is kiderültek.

A kabinet a következőket rendelte el:

  • Hatályát veszti a koronavírus elleni védettségi igazolvánnyal kapcsolatos részletszabályokról szóló kormányrendelet. Ez az a jogszabály, amely alapjaiban meghatározta, mi a védettségi igazolvány és mire való.
  • Hatályát veszti a fővárosi és vármegyei kormányhivatalokról, valamint a járási (fővárosi kerületi) hivatalokról szóló kormányrendelet 9. mellékletének 32. sora. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy innentől kezdve a kormányablak saját hatáskörében intézhető ügyei közül kikerül a védettségi igazolvány cseréje, pótlása iránti kérelem benyújtása, valamint a védettségi igazolvány kiállításával kapcsolatos panaszok kezelése.

Mindez a kihirdetést követő 15. napon lép hatályba, azaz március 25-én.

Védettségi igazolvány, azaz egy hatósági igazolvány plasztikkártya, amely tanúsítja, hogy tulajdonosát beoltották a SARS-CoV-2 koronavírus elleni vakcinával és védettnek tekinthető (Illusztráció) Fotó: Csudai Sándor - Origo

További részletek ide kattintva olvashatók.