Hatalmas munkagépek, daruk és óriási vasszerkezetek tornyosulnak a budapesti Aquaworld Resort élményfürdő előtt. Két és fél hónapon át tartó munkálatok kezdődtek meg, amelyek célja, hogy 60-65 C°-os termálvizet találjanak a fürdő területén.

Ezzel a gazdasági változások hatására, valamint a fenntarthatóság, a zöld energia használatára való áttárés következő állomásához érkeztek - tájékoztatnak a honlapjukon.

Tavaly napkollektorokat telepítettek, az idén pedig új termálkút fúrásába kezdtek.

A tervek szerint egészen 1700 méter mélységig fognak lefúrni, ahol már remélhetőleg 60-65 C°-os termálvíz található.

Az Aquaworld Resort Budapest Hotel és ÉlményfürdőForrás: aquaworldresort.hu

Az így kinyert meleg vizet medencéik ellátására, gázfogyasztásuk jelentős mértékű kiváltására, továbbá a fűtés korszerűsítésére használják a jövőben. Amennyiben a feltárt víz minősége lehetővé teszi, egyéb rekreációs célokra való felhasználását is tervezik.

A fúrási munkálatok terveik szerint 2023. március 13-tól május végéig fognak tartani.

Az élményfürdő és szálloda épületei a főváros IV. kerületében KáposztásmegyerenForrás: MTI/H. Szabó Sándor

A legnagyobb zajjal járó szerelőmunkálatokat igyekeznek a nappali időszakokban elvégezni, az éjszakai munkavégzést azonban technológiai okok miatt nem tudják elkerülni. A folyamatos zajhatás csökkentése érdekében hanggátló berendezéseket helyeztek el a területen.

A munkálatok sem a szálloda, sem az élményfürdő, sem az Oriental Spa napi üzemeltetését nem érintik, korlátozásokkal nem járnak.