Utolsó fázisába érkezett a Mol szlovéniai felvásárlása

mol, benzinkút, benzin illusztrációk, illusztrációk, mol benzinkút benzin illusztrációk
Vágólapra másolva!
A Mol Csoport eladja 39 szlovéniai benzinkútját, hogy eleget tegyen az OMV Slovenija 92,25 százalékos részesedésének átvételéhez szükséges uniós jóváhagyás feltételeinek - közölte az INA az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Az INA horvát olajipari vállalat és a Mol Nyrt. tavaly megállapodott az OMV Slovenija többségi részesedésének felvásárlásáról.

A tájékoztatás szerint

a Mol Csoport március 9-én 39 szlovéniai benzinkútra kötött adásvételi szerződést a Shellel.

A közlemény szerint ez az egyik kulcsfontosságú pontja annak, hogy az Európai Bizottság (EB) kedvező döntést hozzon az OMV Slovenija Mol által kezdeményezett felvásárlásáról.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Mol Csoport a lépéssel megerősíti elkötelezettségét a piaci versenyképességre vonatkozó EB által támasztott valamennyi követelmény teljesítése mellett, és kifejezi készségét az átvételi folyamat lezárására a következő hónapokban.

Az OMV Slovenija 120 töltőállomásból álló kiskereskedelmi hálózatával az ország második legnagyobb üzemagyag-forgalmazója,

amely három különböző márkanév alatt működik: OMV, Euro Truck és Avanti/DISKONT.

Az INA jelenleg 7,75 százalékos részesedéssel rendelkezik az OMV Slovenijában, a Mollal kötött szerződés értelmében pedig részesedését 33 százalékra növeli.