Állami kitüntetéseket adott át Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter

NAGY Márton, kormányinfó, 2022. 05. 26.
Budapest, 2022. május 26. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
2023. március 14-én Nagy Márton állami kitüntetéseket adott át az 1848-as forradalom és szabadságharc 175. évfordulójának alkalmából. A díjak átadásában közreműködött a gazdaságfejlesztési miniszter mellett Túri Anikó közigazgatási államtitkár, valamint Fónagy János miniszterhelyettes - írja a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleménye.
Vágólapra másolva!

Nagy Márton köszöntő beszédében kiemelte, hogy

Hangsúlyozta, hogy a korszak polgári átalakulása, az iparosítás mind a mai napig példa mindnyájunk számára. Az sem véletlen, hogy minden idők egyik legnagyobb kormányzati újraiparosítási hitelprogramja, amelyet februárban indított el a Kormány, Baross Gáborról kapta nevét.

Nagy Márton felhívta a figyelmet, hogy ma, amikor háború és szankciós válság sújtja Európát, szintén az a feladat, hogy megőrizzük és erősítsük szuverenitásunkat, fellendítsük a gazdaságot és megvédjük a családokat. Éppen ezért fontos minden olyan alkalom, amelyek lehetőséget biztosítanak mindazok elismerésére, akik hozzájárulnak hazánk fejlődéséhez.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium ünnepségén Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Dr. Búza Éva, a Garantiqa Hitelgarancia Zártkörűen Működő Részvénytársaság vezérigazgatója.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetését vehette át Baráth Bettina Viktória, az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Építés Kivitelezés Minőségellenőrzési Iroda vezetője, valamint Vass Lajos, az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság fejlesztési igazgatója.