Március 20-24. között értékes nyereményekkel immár 13. alkalommal népszerűsíti a vízivást az iskolákban és az óvodákban az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).

A vízfogyasztás fontosságára, illetve a cukros üdítők, energiaitalok káros hatásaira figyelmeztető HAPPY-hét programhoz idén 1031 óvoda és iskola csatlakozott. Az intézmények ezúttal is nyereményjátékon vehetnek részt, melyen 10 darab 150.000 forint értékű sportszerutalványt nyerhetnek el. A HAPPY-hét hatását és eredményességét - a pár perc alatt kitölthető online kérdőív segítségével - felmérő monitoring programon részt vevők között pedig további 20 darab 20.000 forint értékű könyvutalványt sorsol ki az OGYÉI.

IllusztrációForrás: 123rf.com

A tematikus egészséghetet az egyes intézmények minden évben a március 22-i víz világnapjára szervezett programjaikhoz kapcsolódóan állíthatják össze; játékos tanórákon, foglalkozásokon, sporteseményeken tanulhatnak a fiatalok a víz szerepéről, a folyadékpótlás jelentőségéről, a cukros üdítők, energiaitalok túlzott fogyasztásának káros következményeiről. Megszervezésükhöz az OGYÉI változatos ötleteket, letölthető segédanyagokat ajánl fel, melyek a merokanal.hu weboldalon egész évben korlátlanul hozzáférhetőek.

A HAPPY-hét segítségével eddig évente átlagosan 76.000 fiatalhoz jutottak el a vízfogyasztást népszerűsítő üzenetek.