Hepatitisfertőzés veszélye miatt hívnak vissza egy fagyasztott gyümölcskeveréket

fagyasztás mélyhűtő mirelit fagyasztott málna gyümölcs
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban Hepatitis A fertőzés veszélye miatt rendelnek vissza egy fagyasztott gyümölcskeveréket, a terméket a Trader Joe's-ban és a Costco-ban lehetett megvásárolni. Az Oregon Scenic Fruit Company bejelentette az érintett árucikk visszahívását. A Hepatitis A vírus súlyos májgyulladást okozhat, veszélyességét növeli, hogy igen könnyen terjed, emellett rendkívül ellenálló a környezeti feltételeknek.
Vágólapra másolva!

Az Organic Tropical Fruit Blend elnevezésű fagyasztott gyümölcskeverékre visszahívást rendelt el az Oregon Scenic Fruit Company. Ennek hátterében az áll, hogy az árucikk fogyasztásával megnövekedhet a kockázata annak, hogy Hepatitis A járvány alakuljon ki, hiszen a vírus a szervezetbe jutva már tünetetmentesen is fertőzhet egészséges kontaktszemélyeket.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A vállalat arra kéri a vásárlókat, hogy az ananászt, banánt, epret és mangót tartalmazó terméket semmisítsék meg, vagy vigyék vissza a boltokba, és visszakapják a vételárát. A gyümölcskeveréket a Trader Joe's-ban és a Costco-ban lehetett megvásárolni - írja a News 12 New Jersey.

A címlapi képünk illusztráció!