Válik az eurómilliárdos Wolfgang Porsche

Wolfgang Porsche, Claudia Huebner , Claudia Porsche
MUNICH, GERMANY - FEBRUARY 06: Wolfgang Porsche (R) and Claudia Huebner attend a dinner reception at the Kaefer restaurant that coincides with the Munich Security Conference on February 6, 2015 in Munich, Germany. The 51st Munich Security Conference (MSC) is taking place from February 6-8. (Photo by Johannes Simon/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Porsche stuttgarti sportautógyártó felügyelőbizottságának elnöke, Wolfgang Porsche (79) válókeresetet nyújtott be: elválik feleségétől, Claudiától (74). A pár nemrégiben, 2019-ben házasodott össze – írja a német Bildre hivatkozva az autoszektor.hu.
Vágólapra másolva!

A válásnak szomorú oka van:

Claudia Porsche két éve demenciaszerű betegségben szenved.

Állítólag ez olyan változáshoz vezetett a személyiségében, amely lehetetlenné tette a házastársként való együttélést.

Négy gondozó látja el éjjel-nappal közel két éve, és hónapok óta nem tud önállóan mozogni, eközben a szellemi képességei is egyre jobban csökkennek. Az egykori CDU-s politikus vállalja betegségét, de már nem tudnak teljes házas életet élni.

Wolfgang Porsche és Claudia Hübner, akivel 2019-ben házasodtak össze, egy 2015-ös felvételen egy müncheni biztonsági konferencián Forrás: Getty Images/2015 Getty Images/Johannes Simon

Ebben a nehéz időszakban Wolfgang Porschét jó barátja, Gabriela Prinzessin zu Leiningen (59) támogatja, akivel 25 éve ismerik egymást. A Bild szerint kettejük között "a szeretet és a mély kapcsolat gyengéd szálai szövögetik a hálójukat néhány hónapja".

Wolfgang Porschét az egyik leggazdagabb osztráknak tartják.

Vagyonát körülbelül 8,6 milliárd, a Porsche család összesített vagyonát pedig összesen 20 milliárd euróra becsülik.