A Vissza a jövőbe autója többet ér, mint a Szellemirtók kocsija, de a Batmobil még drágább

DeLorean DMC-12, autó, film, régi, mozi
2722678 10/20/2015 The DeLorean DMC-12 at the Sochi Racing Track. On October 21, Back to the Future movie fans celebrate the day when the movie characters travelled from the future in a time machine based on the DeLorean DMC-12./2014 FORMULA 1 RUSSIAN GP promoter (Photo by Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Van, hogy egy sikeres film autója idővel ikonikussá válik, és még a színészeknél is nagyobb hírnévre tesz szert. Értéke ennek köszönhetően igencsak nagyra nőhet. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a filmes járműveket, amelyekért sokan legalább annyira rajonganak, mint a mozifilmekért, amikben eredetileg feltűntek. Ennek köszönhetően rengeteg pénzt fizetnek értük akkor, amikor - ritka alkalom - felbukkannak egy-egy árverésen.
Vágólapra másolva!

10. helyezett: A kicsi kocsi kalandjai című film Volkswagenje

A képen látható jármű egyike volt annak a több mint 50 autónak, amit a film- és televíziós franchise-ban használtak. Herbie-t (a film középpontjában álló kocsi neve) 2018-ban árverezték el 128.700 dollárért, így a világ legértékesebb Volkswagen "Bogara" lett - írja a cikkjében a Work and Money.

9. A Szellemirtók ECTO-1 járgányának másolata

2021-ben egy ECTO-1 replikát árvereztek el a nevadai Las Vegasban, 200 ezer dollárért. Ez az az ikonikus autó, melyet a Szellemirtók-filmekben láthatott a közönség, bár a forgatáshot több példányt használtak a modellből. Az autó az eredetiekhez hasonlóan egy 1959-es Cadillac Superior halottaskocsi, mind a nyolc szereplő aláírásával, négy protoncsomaggal és egyéb szellemellenes felszereléssel.

8. A Meglógtam a Ferrarival című filmben szereplő kocsi

A Meglógtam a Ferrarival című film 1961-es Ferrari 250 GT California Spyderjét 2023-ban küldik árverésre. A képen látható példány egyike volt annak a négynek, amelyet a kaliforniai El Cajonban található Modena Design & Development épített a filmhez. Az elsőt 2018-ban 407 ezer dollárért adták el. Pár évvel később 2022 decemberében 377 ezer dollárért kelt el az autó összetört változata.

Az idei árverésen pedig 350 ezer dollár lesz az autó kikiáltási ára.

A cikk a következő oldalon folytatódik. Lapozzon!